Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Švédové se o naději střetnou s Belgií, která ještě nemá nic jisté

Nice - Nevýrazní Švédové mají před sebou náročný úkol podobně jako Irové proti Itálii. Seveřané narazí v existenčním zápase na rozjetou Belgii, která přejela v minulém zápase Irsko hladce 3:0. Zlatan Ibrahimovic stále čeká na první branku na turnaji, na druhé straně se rozstřílel Romelu Lukaku. Belgie však zatím nemá postup jistý, v případě neúspěchu a výhry Irů v souběžném utkání by mohla na Euru skončit už ve skupině. Přímý přenos sledujte od 20:45 na ČT2 a našem webu.

Zlatan Ibrahimovic
zdroj: Reuters autor: Christian Hartmann

Belgie po úvodní prohře s Itálií ukázala odlišnou tvář, když jasně přehrála Irsko a předvedla, proč je považovaná za jednoho z favoritů turnaje. Stále potřebuje alespoň bod k jistotě postupu, a tak Švédsko čeká velmi náročný boj.

Zvláště když se seveřanům zatím na turnaji nedaří, ve dvou zápasech dokonce ani nevystřelili na branku a jejich jediný gól proti Irsku si dal soupeř sám. Itálii i Irsku se podařilo ubránit klíčovou postavu švédské ofenzivy Zlatana Ibrahimovice a jeho spoluhráči ho nedokázali nahradit. Nyní se o totéž bude snažit i Belgie.

"Samozřejmě víme, že se musíme zlepšit v útoku, pokud chceme myslet na výhru. Neustále na tom pracujeme," řekl švédský trenér Erik Hamrén. "Chápu, že podle statistik to vypadá jasně. I pro nás je to téma a je jasné, že celý tým musí v ofenzivě zabrat. Věřím, že je v našich silách to zvládnout," dodal útočník Marcus Berg.

"Švédsko je lepší tým než Irsko. Určitě to nebude snadný zápas. Ale pokud zopakujeme týmový výkon, tak máme kvalitu na to, abychom to zvládli. Podle mě není pochyb o tom, že postoupíme," prohlásil belgický obránce Thomas Meunier.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články