Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Rakušané musí zdolat Island v přímém souboji o postup

Paříž/Saint-Denis - Rakušané s jedním bodem na kontě a na průběžném posledním místě skupiny musí bezpodmínečně zvítězit nad Islandem, pokud chtějí postoupit ze skupiny na úkor seveřanů. Island nasbíral dva body za remízy s Portugalskem a Maďarskem, a proto má poziční výhodu. Islandu může stačit i remíza. Přímý přenos sledujte od 17:45 na ČT2 a našem webu.

Fotbalisté Rakouska
zdroj: Reuters autor: John Sibley

Rakousko sice v kvalifikaci vyhrálo devět z deseti zápasů, ale na Euru tápe. Svěřenci Marcela Kollera před Portugalskem vyšli naprázdno i proti Maďarsku (0:2) a v případě další ztráty pojedou domů.

"Získaným bodem jsme zasadili rostlinku, kterou teď musíme zalít, aby vyrostla. Zvedne se nám sebevědomí a věřím, že poslední zápas zvládneme," uvedl rakouský kouč Koller. "Proti Portugalsku jsme ukázali, že jsme silní v obraně, s Islandem musíme předvést, že dokážeme být stejně dobří i v ofenzivě," doplnil záložník Marko Arnautovic.

Islanďané si v případě výhry na premiérovém mezinárodním turnaji hned zajistí postup. "Všechno máme ve svých rukách, což nás teď velmi těší. Kdyby nám tuto pozici dal někdo před turnajem, moc rádi bychom ji přijali. Do zápasu jdeme s cílem zvítězit," řekl jeden z trenérů seveřanů Heimir Hallgrímsson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články