Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nedohraný zápas v Podgorici vyhrálo kontumačně Rusko

Nyon - Evropská fotbalová unie UEFA kontumovala zápas kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2016 v Černé Hoře 3:0 ve prospěch Ruska. Duel skupiny G se 27. března kvůli výtržnostem diváků nedohrál, poprvé byl přerušen už ve 2. minutě, kdy hostujícího brankáře Igora Akinfejeva trefila do hlavy světlice.

Fanoušci Černé Hory
zdroj: ITAR-TASS autor: Stanislav Krasilnikov

Černá Hora navíc musí z rozhodnutí Kontrolní, etické a disciplinární komise UEFA sehrát příští dva domácí zápasy bez diváků. Rovněž musí zaplatit pokutu 50 tisíc dolarů (asi 1,3 milionu korun).

Rozhodčí utkání v Podgorici předčasně ukončil za bezbrankového stavu v 67. minutě, kdy ruského fotbalistu Dmitrije Kombarova trefil při strkanici hráčů u postranní čáry předmět hozený z hlediště a mezi tábory fanoušků vypukly nepokoje.

Domácí zápas bez diváků čeká také Chorvatsko, kvůli rasistickému chování fanoušků v březnovém utkání s Norskem nastoupí za zavřenými dveřmi 12. června proti Itálii. Chorvatský svaz navíc musí zaplatit pokutu 50 tisíc eur. Už proti Norsku přitom chorvatští fotbalisté hráli na částečně uzavřeném stadionu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články