Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Valentýnská nadílka v Lize mistrů. Bayern rozehraje osmifinále v Římě, PSG vyzve San Sebastian

Po úterních vítězstvích Realu Madrid a Manchesteru City bude osmifinálový program Champions League pokračovat v Římě a v Paříži. Bayern Mnichov se na stadionu Lazia pokusí oklepat z bundesligového debaklu v Leverkusenu. Další z aspirantů na celkový triumf PSG se střetne se San Sebastianem, který nevstřelil gól v posledních čtyřech soutěžních zápasech. Sestřihy utkání sledujte od 22:50 na programu ČT sport.

Harry Kane z Bayernu oslavuje gól v Lize mistrů
zdroj: REUTERS

Zatímco Bayern je v osmifinále Ligy mistrů pošestnácté za sebou, Lazio teprve potřetí v historii. Naposledy v této fázi soutěže před třemi lety podlehlo právě bavorskému soupeři po porážkách 1:4 doma a 1:2 v Mnichově.

Římané však na svém Stadio Olimpico nenašli přemožitele v posledních čtyřech soutěžních duelech a třikrát po sobě zde neinkasovali. V italské lize jsou přesto až osmí. Bayern ztrácí z druhé pozice Bundesligy na vedoucí Leverkusen pět bodů.

"Bude to výzva, nesmíme se dívat na tabulku Serie A. Lazio je velký klub se skvělými fanoušky. Mají zkušeného trenéra (Maurizia Sarriho, pozn. red.), který je vždy připraven vás překvapit," uvedl kouč německého celku Thomas Tuchel.

"Čeká nás souboj s absolutní špičkou, jedním z nejsilnějších týmů na světě. Extrémně těžký zápas, ale hodně mužstev by teď chtělo být na našem místě. My jsme v pohodě," řekl Sarri.

San Sebastian na podzim v Lize mistrů neprohrál a se dvěma inkasovanými brankami měl nejlepší obranu skupinové fáze soutěže. Do osmifinále postoupil po 20 letech a podruhé v historii, v roce 2004 vypadl s jiným francouzským celkem Lyonem.

"Přichází část sezony, kdy hrajete ty nejdůležitější zápasy. Musíte zachovat klid. Na těžké protivníky jsme zvyklí. Doufáme, že doma společně s fanoušky vytvoříme úžasnou atmosféru a budeme lepším týmem na hřišti," prohlásil trenér pařížského mužstva Luis Enrique.

Jeho svěřenci jsou neporaženi v 16 soutěžních duelech po sobě a osm z posledních devíti utkání vyhráli. Lídři francouzské ligy v sobotu porazili Lille 3:1, přestože hvězdný útočník Kylian Mbappé zůstal na lavičce. Naopak San Sebastian o víkendu doma nečekaně podlehl Pamploně 0:1, protáhl čekání na vstřelený gól a patří mu sedmé místo.

"Kdybychom postoupili do čtvrtfinále, byl by to obrovský šok. Ale pokud se nám podaří zahrát jako proti Interu Milán, který nás ve skupině ani jednou neporazil, proč bychom to nemohli dokázat proti PSG? Věříme si, i když nás čeká jeden z kandidátů na celkové vítězství," konstatoval kouč baskického mužstva Imanol Alguacil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články