Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Králův první gól v Lize mistrů neodvrátil pohárový konec Unionu. Do osmifinále postupují Kodaň a Neapol

Premiérový gól záložníka Alexe Krále v Lize mistrů neodvrátil domácí prohru Unionu Berlín 2:3 s Realem Madrid, který udržel stoprocentní bilanci v soutěži. Bílý balet doprovodí ze skupiny C do osmifinále Neapol po vítězství 2:0 nad Bragou. Union obsadil poslední příčku a v evropských pohárech končí stejně jako Manchester United, který podlehl doma 0:1 Bayernu. Vedle mnichovského velkoklubu postupuje ze skupiny A do play-off FC Kodaň díky výhře 1:0 nad Galatarasayem.

Neapoli proti Braze, na jejíž lavičce nechyběl náhradní brankář Lukáš Horníček, stačila k postupu i porážka o gól, už v úvodním dějství ale vykročila za vítězstvím.

V deváté minutě si srazil míč do vlastní brány o břevno Saatci a v 33. minutě zvýšil z krkolomné pozice kanonýr Osimhen.

Braga si zahraje alespoň vyřazovací část Evropské ligy, protože Union nezdolal Real. Zápas na Olympijském stadionu v Berlíně nabral překvapivý vývoj na konci prvního poločasu.

Nejprve Modričovu penaltu doprostřed brány vykopl domácí gólman Rönnow a vzápětí na druhé straně skóroval po chybě stopera Alaby útočník Volland.

Bílý balet po pauze otočil skóre, dvakrát se trefil hlavou Joselu. Na závěrečnou čtvrthodinu se dostal na hřiště i Král, jenž v 85. minutě vyrovnal střelou zpoza vápna.

Pětadvacetiletý reprezentant skóroval na klubové úrovni po takřka pěti letech, naposledy se prosadil ještě v dresu pražské Slavie v osmifinále Evropské ligy proti Seville.

V 89. minutě ale přece jen favorit rozhodl zásluhou Ceballose. Real vyhrál všech šest zápasů ve skupině potřetí v historii.

Manchester potřeboval k postupu nejen zvítězit, ale zároveň i remízu ze souběžné hraného utkání v Kodani.

United neprolomili trápení z aktuálního ročníku milionářské soutěže a Bayernu podlehli i podruhé, v 71. minutě rozhodl Coman.

Kapitán a brankář Bayernu Neuer oslavil vítězně 700. start na klubové úrovni. Jeho tým vylepšil vlastní rekord a ve skupinové fázi LM neprohrál 40. utkání v řadě.

Kodaň poslal do osmifinále v 59. minutě Lerager, jenž si našel ve vápně zpětnou přihrávku a z prvního dotyku zakončil.

Stejný hráč byl v závěru po druhé žluté kartě vyloučen, domácí ale náskok uhájili. Kodaň si zahraje play-off po 13 letech.

Benfica potřebovala zvítězit v Salcburku o dvě branky, aby přeskočila svého soupeře. Po poločase vedla 2:0, přímo z rohového kopu se trefil Di María a další zásah přidal Rafa Silva.

Salcburku vrátil naději Sučič, v nastavení ale pár vteřin po příchodu na hřiště znovu zvýšil na konečných 3:1 střídající Cabral.

Skóre rozhodlo při shodném bodovém zisku a vyrovnané vzájemné bilanci i o vítězi skupiny D. San Sebastianu k prvenství stačila bezbranková remíza na hřišti druhého Interu.

Zklamaný Rafa Mir ze Sevilly
zdroj: Reuters autor: Pascal Rossignol

Sevilla nebude obhajovat titul v Evropské lize, v pohárech po prohře v Lens končí

Lens udrželo proti Seville třetí místo ve skupině B. Racing poslal do vedení v 63. minutě z penalty Frankowski. Stejným způsobem srovnal o čtvrthodinu později Ramos, jenž se 17. gólem osamostatnil v čele historické tabulky střelců mezi obránci.

Hvězdný stoper proměnil až opakovaný pokutový kop, při prvním neúspěšném pokusu opustil gólman Samba předčasně brankovou čáru.

Sevilla potřebovala zvítězit, v nastavení ale naopak inkasovala podruhé z kopačky Fulginiho a v Lize mistrů nevyhrála v desátém venkovním utkání v řadě.

Andaluský celek zaostal v tabulce za svým soupeřem o šest bodů a v jarní části sezony nebude obhajovat titul v Evropské lize, v níž je s pěti triumfy rekordmanem soutěže. Další dvě trofeje navíc přidal v Poháru UEFA, který byl předchůdcem EL.

V souboji dvou jistých postupujících do osmifinále milionářské soutěže remizoval vítěz skupiny B Arsenal 1:1 na hřišti PSV Eindhoven.

Jako první prosadil krátce před pauzou útočník hostů Nketiah, v 50. minutě srovnal střelou o tyč Vertessen. PSV v této sezoně stále prohrál jediný zápas, a to úvodní vzájemný duel s Arsenalem (0:4).

Výsledky 6. kola skupin Ligy mistrů:

Skupina A:

Manchester United – Bayern Mnichov 0:1 (0:0)
Branka: 71. Coman. Rozhodčí: Eskas (Nor.).

FC Kodaň – Galatasaray Istanbul 1:0 (0:0)
Branka: 58. Lerager. ČK: 90. Lerager. Rozhodčí: Orsato (It.).

Skupina B:

PSV Eindhoven – Arsenal 1:1 (0:1)
Branky: 50. Vertessen – 42. Nketiah. Rozhodčí: Stieler (Něm.).

Racing Lens – FC Sevilla 2:1 (0:0)
Branky: 63. Frankowski z pen., 90.+6 Fulgini – 79. Ramos z pen. Rozhodčí: Zwayer (Něm.).

Skupina C:

Union Berlín – Real Madrid 2:3 (1:0)
Branka: 45.+2 Volland, 85. Král – 61. a 72. Joselu, 89. Ceballos. Rozhodčí: Obrenovič (Slovin.).

Neapol – Braga 2:0 (2:0)
Branky: 9. vlastní Saatci, 33. Osimhen. Rozhodčí: Vinčič (Slovin.).

Skupina D:

Salcburk – Benfica Lisabon 1:3 (0:2)
Branky: 57. Sučič – 32. Di María, 45.+1 Rafa Silva, 90.+2 Cabral. Rozhodčí: Siebert (Něm.).

Inter Milán – San Sebastian 0:0
Rozhodčí: Schärer (Švýc.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články