Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
OSTRA Group Open 2024 by PURPOSIA

Manchesteru nemusí stačit ani výhra nad Bayernem. Myslíme pozitivně a věříme si, ujišťuje ten Hag

Liga mistrů uzavře šestým kolem skupinovou fázi. Ve skupinách A a C se rozhodne o dvou ze čtveřice chybějících osmifinalistů. Trápícímu se Manchesteru United nemusí stačit k postupu ani domácí výhra nad Bayernem Mnichov. Blíže k postupu má FC Kodaň, který doma přivítá Galatarasay Istanbul. Benfica Lisabon s Davidem Juráskem a Union Berlín s dalším reprezentantem Alexem Králem zabojují o třetí místo, zaručující účast v jarní fázi Evropské ligy.

Fotbalisté Manchesteru United
zdroj: Reuters autor: Molly Darlington

Rudí ďáblové jsou poslední ve skupině A s pouhými čtyřmi body. Kodaň i Galatasaray mají před vzájemným soubojem v Dánsku pět bodů. Jistý vítěz "áčka" Bayern získal 13 bodů.

United tak potřebují k postupu vítězství a současně remízu obou konkurentů. Bayern ale ve skupině Ligy mistrů neprohrál rekordních 39 zápasů po sobě od porážky 0:3 s Paris St. Germain v září 2017.

"Nikdy neřeším možné negativní scénáře, myslíme pozitivně. Víme, že musíme vyhrát, abychom zůstali v Evropě. S tím se také na utkání připravujeme. Věříme si. Víme, že můžeme uspět," citoval trenéra United Erika ten Haga web UEFA.com.

Oba soupeři v sobotu v lize schytali nečekané debakly. United doma podlehli Bournemouthu 0:3, bavorský gigant prohrál ve Frankfurtu dokonce 1:5.

Neapol a Bragu čeká přímý souboj o druhé postupové místo ve skupině C za stoprocentním Realem Madrid. Držitelé italského titulu mají na portugalského rivala tříbodový náskok, navíc úvodní utkání v Braze ovládli 2:1.

"Postoupit bude těžké. Neapol je těžký soupeř, ale my si chceme zachovat identitu a v Itálii zvítězit. Bude to zápas buď, anebo," prohlásil křídelník Bragy Álvaro Djaló.

Pokud Union v Berlíně zvítězí nad Realem a Braga podlehne Neapoli, obsadí německý nováček třetí místo. "Co může být lepší než nastoupit proti Realu Madrid před 70 000 fanoušky na Olympiastadionu? Musíme udělat maximum a pokusit se postoupit do Evropské ligy," řekl záložník Unionu Robin Gosens.

Další potvrzení účastníci osmifinále Inter a San Sebastian si v Miláně zahrají o první místo ve skupině D. Oba týmy mají na kontě 11 bodů, úvodní duel ve Španělsku skončil výsledkem 1:1.

Poslední Benfica se představí v Salcburku, na který ztrácí tři body. Rakouský celek zápas v Lisabonu vyhrál 2:0. Benfica má na kontě jediný bod. Ten získala minule za domácí remízu 3:3 s Interem Milán, nad nímž po poločase vedla 3:0.

"Poslední zápas byl odraz naší sezony v Lize mistrů. Máme maličkou šanci se dostat do Evropské ligy, což je náš cíl. Pokusíme se v Salcburku navázat na první poločas s Interem," řekl záložník Joao Mário, jenž proti nerazzurri zaznamenal hattrick.

Jistý vítěz skupiny B Arsenal uzavře základní fázi na stadionu PSV Eindhoven, který už má zaručený postup z druhé pozice. Pokud ve druhém utkání "béčka" Lens doma neprohraje s FC Sevilla, obsadí třetí místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články