Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Guardiola před osmifinále s Realem: Čekají nás králové Ligy mistrů, chceme je napodobit

To nejlepší z osmifinále Champions League na konec? Možná. Třináctinásobní vítězové z Realu Madrid se utkají s Manchesterem City, který rok co rok touží po triumfu, ale ušatý pohár doposud nezískal. Trenér Pep Guardiola zdůraznil, že anglický velkoklub bude na stadionu Santiaga Bernabéua spoléhat na vlastní zbraně. "Když to nebude stačit, pogratulujeme soupeři a zkusíme se pro odvetu zlepšit."

Pep Guardiola na tiskové konferenci
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

Guardiolův protějšek Zinédine Zidane má v zádech fenomenální bilanci - ve vyřazovací fázi LM nepoznali jeho svěřenci ani jednou pocit vyřazení. Během prvního působení francouzského stratéga na lavičce (2016-2018, pozn. autora) totiž celou soutěž opanovali. 

Aktuální forma nicméně hovoří pro Citizens, kteří dvakrát v řadě vyhráli, včetně sobotního šlágru v Leicesteru 1:0. Bílý balet naproti tomu remizoval doma se Celtou Vigo a následně senzačně prohrál v Levante 0:1.

Proti hvězdami nabitému celku z Manchesteru navíc zahajují náročný týden, jenž uzavřou El Clásicem. "Navzdory předchozím výsledkům se pochopitelně koukáme dopředu. Magický týden je zde. Musíme v něm ukázat, co v nás je. Je potřeba udělat obrovský krok vpřed tím, že skolíme City. A v neděli Barcelonu," má jasno kapitán Sergio Ramos.

Třináct triumfů madridského giganta je oproti nule na kontě Citizens do očí bijící. Mužstvo z Premier League bude navíc z důvodu porušení pravidel finančního fair play a licenčních předpisů v příštích dvou sezonách v Lize mistrů scházet.

"Real je králem Ligy mistrů. Klub, který chceme napodobit," řekl Guardiola.

"Ale nejprve si chceme na konci prvního vzájemného utkání říct, že jsme do toho dali všechno - v podobných soutěžích je to nejdůležitější věc. Musíme to dokázat na jednom z nejkrásnějších a nejslavnějších stadionů na světě. Použijeme naše zbraně a pokusíme se dát góly."

Historickou bilancí v milionářské soutěži, kde Manchester City dokráčel maximálně do semifinále, se veleúspěšný kouč nezatěžuje. "O postup budeme všichni bojovat až do konce. Samozřejmě, sníme o zisku té nejkrásnější trofeje, nicméně dosáhnout na ni jde pouze v případě, že porazíme Real, Barcelonu, Bayern," dodal s nadhledem.    

Favorité na celkové vítězství v LM okupují ve španělské, respektive anglické lize druhá místa. Real ztrácí 2 body na Barcelonu, Manchester City 22 bodů na suverénní Liverpool. 

Hazard je mimo hru, vrátí se Sterling?

Ve vzájemném měření sil budou domácí stoprocentně postrádat ofenzivního záložníka Edena Hazarda, jenž si ve víkendovém střetnutí v Levante obnovil zranění kotníku a čeká ho minimálně tříměsíční pauza. V hostujícím týmu visí otazník nad startem útočníka Raheema Sterlinga, kterého od počátku února vyřadil problém se stehenním svalem.

Program středečních utkání osmifinále Ligy mistrů:

21:00 Real Madrid - Manchester City 
Rozhodčí: Orsato - Manganelli, Giallatini - Irrati (video, všichni It.).

21:00 Olympique Lyon - Juventus
Rozhodčí: Manzano - Barbero, Nevado - Munuera (video, všichni Šp.).

Zdroj
ČT sport, realmadrid.com, mancity.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články