Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Junioři Plzně trápili Real, cenný bod nicméně ze Španělska nevezou

Do závěrečného hvizdu bojovali o nerozhodný výsledek, ale nakonec museli skousnout těsnou porážku. Plzeňští fotbalisté do 19 let předvedli v Youth League další dobrý výkon, nicméně tentokrát jim to k bodovému zisku nestačilo a na hřišti Realu Madrid prohráli 2:3. V tabulce skupiny G juniorské obdoby Ligy mistrů jsou se čtyřmi body stále na druhém místě za stoprocentním španělským velkoklubem.

Utkání Real Madrid U19 - Viktoria Plzeň U19
zdroj: twitter.com/FC Viktoria Plzeň

"Byl to jeden z nejtěžších zápasů jak psychicky, tak fyzicky v podobě množství zákroků. Věřím, že to posune všechny dopředu. Proti kvalitnímu soupeři se světovým jménem jsme podali skvělý výkon. Pokud za čtrnáct dní podáme v odvetě stejný výkon, věřím, že je můžeme i porazit," řekl brankář Richard Mařík.

Mladí hráči Viktorie podobně jako při vítězství nad AS Řím odehráli vynikající druhý poločas. Po tom prvním prohrávali po rychlém gólu Baezy a přežili další velké šance domácích. V poločase udělal trenér Jiří Žilák dvě změny a hosté vyrovnali hru.

Právě střídající Gabriel totiž v 54. minutě vyrovnal střelou z hranice vápna po odraženém míči. "Většinou dávám góly hlavou, takže to byl určitě nejhezčí gól nohou, který jsem kdy dal. Škoda, že to nestačilo alespoň na remízu. Upřímně si myslím, že když se Real proti vám bojí o výsledek, tak je to určitě úspěch," prohlásil Šimon Gabriel.

Vzápětí ale Real dobře vykombinoval zahuštěnou plzeňskou obranu a Park opět poslal domácí do vedení, které však vydrželo sotva minutu. Pak brankář Ramos chyboval, při odkopu trefil jen napadajícího Krátkého a teprve šestnáctiletý útočník znovu srovnal.

Real nicméně stihl ještě jednu dobrou akci do plné obrany a dal vítězný gól. Plzeň sice bojovala o vyrovnání, Krátký ovšem svou druhou šanci nevyužil a nepomohlo ani vyloučení Ruize za úder loktem.

"Jsem za celou kabinu hrozně rád, že jsme utkání zvládli se ctí," uvedl trenér Žilák. "Stál proti nám opravdu silný soupeř, který svou kvalitu prokazoval ve všech zápasech. V prvním poločase byl lepší, ve druhém jsme působili mnohem odvážněji. To v nás zanechalo dobrý dojem a věřím, že příště můžeme přidat i lepší výsledek," dodal kouč.

Youth League:

Real Madrid U19 - Viktoria Plzeň U19 3:2 (1:0)

Branky: 5. Baeza Peréz, 57. Akinlabi Park, 62. Rodrigues – 54. Gabriel, 58. Krátký. ŽK: Blanco, Pedro, Sergio López – Plecitý, Krátký, Šulc, Petr, ČK: 83. Pedro.

Real Madrid: Ramos – Sergio López (90. Garay), Pulido Peñas, Chust, García – Baeza Peréz, Blanco, Moha (74. Algarra López) – Alberto (54. Akinlabi Park), Pedro, Rodrigues.

Plzeň: Mařík – Plecitý (46. Gabriel), Hranáč, Míka, Žilák – Petr, Šulc, J. Pek (66. Řezáč) – Pihrt (71. Pecháček), Selnar, Hezoučký (46. Krátký).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články