Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Spolkne Barcelona ve Wembley další hořkou pilulku? Tottenham si na Katalánce věří

Ideální rozpoložení je na míle vzdálené, fotbalisté FC Barcelona totiž třikrát za sebou nedokázali v soutěžním duelu vyhrát. Ve 2. kole skupinové fáze Ligy mistrů je navíc čeká ambiciózní Tottenham, který naopak výsledkovou krizi zkraje září zažehnal a třikrát v řadě se radoval ze skalpu soupeře. Kromě očekávaného šlágru v londýnském Wembley nastoupí mimo jiné Liverpool v Neapoli a Monako v Dortmundu. Textovou on-line reportáž z utkání Tottenham - Barcelona sledujte od 20:45 na webu ctsport.cz.

Zklamaný kapitán FC Barcelona Lionel Messi
zdroj: ABACA autor: AA/ABACA

Vedoucí celek španělské La Ligy nejprve 23. září remizoval na Camp Nou 2:2 s Gironou, o tři dny později prohrál 1:2 v Leganés a v sobotu si připsal další nerozhodný výsledek před vlastními příznivci, konkrétně 1:1 s Bilbaem. Do Champions League však vstoupil excelentně, když v úvodním střetnutí deklasoval 4:0 PSV Eindhoven. 

V anglické metropoli se Messi a spol. pokusí vrátit na vítěznou vlnu, což Spurs nechtějí připustit. "Žil jsem a pracoval v Barceloně. Jsem nicméně fanoušek Espaňolu, takže zápas proti FC je pro mě extra motivací. A udělám vše pro to, abychom se radovali z vítězství," řekl trenér Tottenhamu Mauricio Pochettino, bývalý hráč a kouč Espaňolu Barcelona.

Harmonogram středečních zápasů 2. kola skupinové fáze Ligy mistrů:

18:55 Lokomotiv Moskva - Schalke, PSG - CZ Bělehrad

21:00 Atlético Madrid - Club Bruggy, Dortmund - Monako, FC Porto - Galatasaray, Neapol - Liverpool, PSV - Inter Milán, Tottenham - Barcelona (on-line reportáž ctsport.cz)

Ve skupině C potřebují napravit úvodní nezdar na Anfield Road fotbalisté Paris St. Germain proti Crvené zvezdě Bělehrad, aby se nedostali pod tlak v boji o postup. Až na porážku v Liverpoolu vyhráli všech ostatních deset soutěžních utkání v sezoně s průměrem 3,3 vstřeleného gólu zejména díky útočnému triu Cavani-Neymar-Mbappé.

Srbské mužstvo se ovšem pyšní sérií 34 soutěžních klání bez porážky a chce ji prodloužit i v Paříži. "Nastoupíme proti jednomu z nejlepších týmů světa. Je to velká výzva, ale připravujeme se na to, abychom uhráli dobrý výsledek. Věříme, že budeme mít šance po protiútocích," uvedl záložník Goran Čaušič. 

Enormní ofenzivní sílu má i přemožitel francouzských šampionů Liverpool, který v posledních 15 zápasech Ligy mistrů nastřílel v průměru 3,2 gólu. Nyní se pokusí finalistu loňského ročníku přibrzdit Neapol, jež o víkendu prohrála na stadionu Juventusu Turín 1:3. "Reds" remizovali na Stamford Bridge s Chelsea 1:1.

"Partenopei" poznali schopnosti hráčů klubu z města Beatles už v přípravě, kde prohráli vysoko 0:5. "Teď to ale bude úplně jiné. Čeká nás opravdu těžký duel. V Neapoli to nikdy není snadné, ale my musíme hrát od úvodního hvizdu sebevědomě a snažit se prosadit vlastním stylem," prohlásil záložník Liverpoolu Xherdan Shaqiri.

Ve skupině A mohou nakročit k postupu Dortmund a Atlético Madrid, pokud doma potvrdí roli favorita. Borussia hostí trápící se Monako, které už osm utkání čeká na vítězství. Naopak německý celek ještě v sezoně neprohrál. Atlético, jež 342 minut neinkasovalo, změří síly s belgickými Bruggami.

Ve skupině D sehraje Lokomotiv Moskva klíčovou bitvu se Schalke. Po zahajovací prohře 0:3 s Galatasarayem Istanbul potřebuje ruský tým zabrat. Zvlášť když německý soupeř prochází krizí a vyhrál jediný z posledních sedmi duelů. Druhé klání obstarají v "déčku" FC Porto a zmíněný Galatasaray.

Sestřihy úterních zápasů skupinové fáze Ligy mistrů:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy