Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Další zázrak nepřišel. Barcelona v Lize mistrů končí, skvělému Juventusu nevstřelila ani gól

Barcelona – Mnoho povyku pro nic. Zhruba tak lze definovat odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů, ve které Barcelona předvedla výrazně lepší výkon než v úvodním zápase a tlačila Juventus, za celé utkání ale vystřelila jen jednou na bránu a Bianconeri nevstřelila ani gól. Juventus tak po úvodním vítězství 3:0 vybojoval po parádním defenzivním výkonu remízu 0:0 a postupuje do semifinále Ligy mistrů. Naopak Blaugranés potřetí během posledních čtyř let končí už ve čtvrtfinále.

Slavící Giorgio Chiellini na Campu Nou
zdroj: Reuters autor: Sergio Perez

Barcelona tak nenavázala na historický obrat v osmifinále, kdy debakl 0:4 ze hřiště Paris St. Germain smazala domácím triumfem 6:1. Katalánci podruhé za sebou vypadli ve čtvrtfinále. Juventus postoupil do semifinále LM podruhé za poslední tři roky a částečně vrátil soupeři porážku 1:3 z předloňského finále.

"Není snadné udržet čisté konto proti týmu jako je Barcelona. Jsme šťastní, jaký jsme tady odehráli zápas. Při losu čtvrtfinále jsme chtěli všechny soupeře, jenom ne Barcelonu. Ale v semifinále nejsme velkým favoritem, všechny čtyři týmy mají stejnou šanci postoupit," řekl útočník Juventusu Paulo Dybala.

Juventus začal lépe a vypracoval si první šance. Higuaín však nejprve ideálně netrefil míč a poté minul branku. Barcelona se proti nejlepší obraně soutěže těžko prosazovala, výjimkou byly nepřesné pokusy Alby a Messiho. Domácí za první poločas vyprodukovali jedinou střelu na branku, když ve 31. minutě Buffon vyrazil Messiho přízemní ránu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále LM Barcelona - Juventus

Argentinský kanonýr se i po změně stran trápil v koncovce. Nejprve zamířil těsně vedle a v 68. minutě Messi po zaváhání Buffona trestuhodně přestřelil odkrytou branku. Barcelona sice měla tlak, ale do zakončení se takřka nedostávala. Až v závěru devětatřicetiletý gólman "Staré dámy" vytěsnil střelu Neymara.

Juventus tak zůstal jediným neporaženým celkem v tomto ročníku Ligy mistrů a sérii bez inkasované branky v soutěži prodloužil na 531 minut. "Barca" na svém hřišti v pohárech poprvé po 15 utkáních nezvítězila.

"Chtěli jsme hrát ve vysokém tempu a hodně střílet, ale chyběla nám chladnokrevnost v šestnáctce. Byl to dobrý zápas dvou skvělých týmů. Smekám před Juventusem," podotkl kouč Barcelony Luis Enrique.

FC Barcelona - Juventus Turín 0:0

Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: Iniesta, Neymar - Khedira, Chiellini. Diváci: 96 290. První zápas: 0:3, postoupil Juventus. 

Barcelona: Ter Stegen - Roberto (78. Mascherano), Piqué, Umtiti, Alba - Rakitič (58. Alcácer), Busquets, Iniesta - Messi, L. Suárez, Neymar. Trenér: Enrique.
Juventus: Buffon - Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanič - Cuadrado (84. Lemina), Dybala (75. Barzagli), Mandžukič - Higuaín (88. Asamoah). Trenér: Allegri. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články