Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kdo promění peníze ve fotbalový úspěch? PSG přivítá v duelu zámožných City

Praha – Liga mistrů pokračuje zbylými dvěma čtvrtfinálovými zápasy. V souboji Paris St. Germain s Manchesterem City na sebe narazí jedny z nejbohatších klubů světa, které pod movitými arabskými vlastníky touží na evropské scéně konečně výrazněji uspět a postoupit do semifinále. Z tohoto duelu přinese náš web podrobnou textovou on-line reportáž. Ve druhém utkání přivítá německý nováček vyřazovacích bojů Wolfsburg favorizovaný Real Madrid, který je povzbuzen víkendovou výhrou na hřišti Barcelony.

Slavící Zlatan Ibrahimovič
zdroj: Reuters

Paris St. Germain a Manchester City spojuje podobný osud. Štědří majitelé investovali do obou klubů miliardy, ale výrazného úspěchu se zatím v Lize mistrů nedočkali. Pařížané, které od roku 2011 vlastní Katařané, od té doby třikrát ztroskotali právě ve čtvrtfinále a jejich jediná semifinálová účast se datuje do sezony 1994/95. Manchester s majiteli z Abú Zabí je dokonce mezi nejlepšími osmi týmy soutěže vůbec poprvé.

Jeden ze soupeřů nyní prokletí v Lize mistrů zlomí a pod vedením arabských vlastníků poprvé projde do semifinále. "Paris St. Germain je favoritem. Mají více zkušeností, na rozdíl od nás si už třikrát zahráli čtvrtfinále. To ale neznamená, že nechceme uspět. Pokusíme se překvapit," řekl záložník City Samir Nasri.

Pařížané v předchozím kole vyřadili jiný anglický klub Chelsea po výsledcích dvakrát 2:1. Již jistý francouzský mistr spoléhá na skvělou bilanci doma, kde prohrál jediné z posledních 38 pohárových utkání, i na kanonýra Zlatana Ibrahimoviče. Ten se ve víkendovém duelu proti Nice blýskl hattrickem. "Nejdůležitější zápas nás čeká ve středu proti City, byla to dobrá příprava. Musíme pokračovat se stejným sebevědomím, zaujetím pro hru, a samozřejmě je potřeba mít i trochu štěstí. Manchester je trochu jiná váha," podotkl Ibrahimovič.

Zajímavosti před zápasem Paris St. Germain - Manchester City

- v jediném dosavadním vzájemném souboji se v Manchesteru v prosinci 2008 zrodila ve skupině Poháru UEFA bezbranková remíza

- zatímco Manchester je ve čtvrtfinále LM poprvé, PSG počtvrté za sebou, ale předchozí 3 prohrál

- PSG doma prohrál jediné z posledních 38 utkání v evropských pohárech (loni ve čtvrtfinále s Barcelonou), neprohrál poslední 4 zápasy s anglickými soupeři (všechny s Chelsea)

- Manchester vyhrál 3 ze 4 venkovních zápasů této sezony LM

Real Madrid nastoupí ve Wolfsburgu povzbuzen cennou sobotní výhrou 2:1 v El Clásicu. "Bílý balet" drží sérii šesti soutěžních výher a v Lize mistrů v této sezoně ještě neprohrál, takže o jeho postupu většina veřejnosti příliš nepochybuje. Tím spíš, že ve španělské lize už má pouze teoretickou naději na titul.

"Víme, jak důležitá je pro nás Liga mistrů, chceme trofej, takže výhra na Barceloně je pro naše sebevědomí moc fajn," prohlásil trenér Zinedine Zidane. "Vítězství v El Clásicu nás dostalo do dobré psychické pohody, ale musíme dál tvrdě pracovat. Moc dobře víme, co nás od Wolfsburgu čeká," dodal ofenzivní záložník Gareth Bale.

Wolfsburg naopak nejde do premiérového čtvrtfinále v nejlepším rozpoložení, protože z posledních tří zápasů v bundeslize uhrál jen bod. "Bylo by fatální, pokud bychom se na tento zápas netěšili. Musíme si čtvrtfinále užít, ale zároveň zlepšit některé věci z posledního utkání. Jsem přesvědčený, že ve středu uvidíme jiný Wolfsburg," prohlásil sportovní ředitel Klaus Allofs.

Zajímavosti před zápasem VfL Wolfsburg - Real Madrid

- Wolfsburg vyhrál všechna 4 domácí utkání v této sezoně LM, v pohárech vyhrál 6 z posledních 7 domácích duelů, zvítězil však v jediném ze 4 zápasů proti španělským soupeřům

- Real vyhrál posledních 5 čtvrtfinále a postoupil v 9 z posledních 10, v 8 zápasech této sezony LM ještě neprohrál (7 výher, 1 remíza) a zvítězil v posledních 4 dvojzápasech s německými soupeři

- brankář Navas (Real) udržel čisté konto ve všech 8 utkáních LM a útočí na rekordmana soutěže Lehmanna, který neinkasoval 853 minut

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články