Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Byl fantastický, vysekl Oblakovi poklonu jeho protějšek Casillas

Madrid - Fotbalisté Atlética Madrid neprohráli ani sedmé městské derby s Realem v této sezoně a vděčí za to především brankáři Janu Oblakovi. Slovinský gólman několika skvělými zákroky především v prvním poločase pomohl svému týmu k remíze 0:0 v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů a po zápase se na něj snášela chvála ze všech stran.

Jan Oblak proti Garethu Baleovi
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Myslím, že Oblak byl nejlepší hráč první půle. Zasloužili jsme si z tohohle utkání získat více, ale Oblak byl proti. Byl fantastický," ocenil svého kolegu mezi tyčemi brankář Realu Iker Casillas.

Dvaadvacetiletý Oblak si po loňském příchodu do Atlética musel na svou šanci trpělivě počkat. Od začátku této sezony byl jedničkou Miguel Ángel Moya a až jeho zranění v březnové odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Leverkusenu pomohlo slovinskému mladíkovi mezi tyče. Oblak vychytal následný penaltový rozstřel, z posledních čtyř kol španělské ligy třikrát udržel čisté konto a neinkasoval ani v úterý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atlético - Real

Svůj nejlepší zákrok zřejmě předvedl hned v úvodu, kdy zlikvidoval únik Garetha Balea. "Snažit se zabránit míči v cestě do sítě je moje práce. Pořád se snažím zlepšovat a teď jsem měl i trochu štěstí. Z hlediska odvety je velmi důležité, že jsme neinkasovali," pochvaloval si Oblak.

Zasloužil si Real víc?

Real měl v první půli i další šance, ale prokletí ze zápasů proti Atléticu v této sezoně nezlomil. Od loňského vítězství ve finále Ligy mistrů nad městským rivalem nevyhrál sedmkrát po sobě. "Myslím, že jsme si tentokrát zasloužili vyhrát. Zvlášť v prvním poločase jsme hráli nejlepší fotbal proti Atléticu za poslední dobu," mínil Bale.

Stejný názor měl i kouč "Bílého baletu" Carlo Ancelotti. "Zasloužili jsme si víc než 0:0. První poločas byl z naší strany fantastický, hráli jsme s velkým zaujetím. Výsledek není zase tak dobrý, ale věříme si. Odveta doma je výhodou," mínil italský trenér.

Atlético zastavilo soupeřův tlak až tím, že ve druhém poločase začalo hrát odvážněji. "Real byl v první půli lepší a my jsme měli Oblaka v bráně. Hlavně při šanci Balea zasáhl skvěle. Odpověděli jsme ve druhé půli, kdy jsme změnili obraz hry a hráli jsme tam, kde jsme chtěli," prohlásil kouč Diego Simeone. "Je normální, že takový tým jako Real zahraje tak jako v první půli. Je důležité, že jsme neinkasovali a dvojzápas je tak stále otevřený," dodal kouč Atlética.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články