Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Čtrnáctý gól Ronalda a Real slavil jasné vítězství nad Dortmundem

Madrid - "Bílý balet" potvrdil suverenitu v letošní Lize mistrů a zvítězil v prvním čtvrtfinále 3:0 nad Borussií Dortmund. Brzké vedení po gólu Garetha Bala ze 3. minuty mu dodalo klid. Hráčům Borussie dělala rychlost ofenzivních hráčů Realu velké problémy. Další góly přidali Isco s Ronaldem a svěřenci trenéra Kloppa si odvezli zaslouženou třígólovou porážku. Cristiano Ronaldo 14. gólem v ročníku vyrovnal rekord soutěže. Utkání jste mohli sledovat v textové on-line reportáži.

Utkání Real Madrid - Dortmund
zdroj: ČTK/AP autor: Paul White

Real v odvetě za loňské semifinálové vyřazení od Dortmundu jasně dominoval. Jednoznačný průběh naznačil už samotný úvod. Hned z první vážnější akce se prosadil Bale, který se protáhl před branku a pod padajícím Weidenfellerem otevřel skóre. Velšský záložník si v osmi zápasech Ligy mistrů za Real připsal pátý gól.

I v dalším průběhu diktoval Real tempo a v 27. minutě zvýšil náskok. Ve vápně se přízemní střelou k tyči prosadil Isco. Real dal v desátém zápase Ligy mistrů po sobě aspoň dva góly, naposledy se mu to nepovedlo vloni při semifinálové prohře 1:4 v Dortmundu.

Další nepříjemnost potkala německý celek záhy. Kehl dostal třetí žlutou kartu a v odvetě si kvůli trestu nezahraje. Po přestávce pak přidal Real ještě třetí trefu. V 57. minutě si Ronaldo obhodil brankáře a čtrnáctým gólem v této sezoně Ligy mistrů vyrovnal rekord Lionela Messiho z Barcelony z ročníku 2011/12. Dortmund utrpěl nejvyšší porážku se španělským týmem v soutěžích UEFA.

Real Madrid - Borussia Dortmund 3:0 (2:0)

Branky: 3. Bale, 27. Isco, 57. Ronaldo. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Burt (všichni Angl.). ŽK: Reus, Kehl, Grosskreutz (všichni Dortmund). Diváci: 75.000.

Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao - Modrič, Xabi Alonso, Isco (72. Illarramendi) - Bale, Benzema (75. Morata), Ronaldo (80. Casemiro). Trenér: Ancelotti.

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (67. Schieber), Hummels, Papastathopulos, Durm - Grosskreutz, Kehl (74. Jojič), Mchitarjan (64. Hofmann), Sahin, Reus - Aubameyang. Trenér: Klopp.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Borussia Dortmund
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy