Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Blanc: Bylo těžké nemyslet na čtyřgólový náskok

Paříž – Trenér Paris St. Germain Laurent Blanc připustil, že v odvetném osmifinále Ligy mistrů s Leverkusenem (2:1) jeho hráči nepodali ideální výkon, protože měli v hlavách náskok 4:0 z úvodního zápasu v Německu. "Je těžké, aby tým ignoroval výsledek prvního utkání. Pořád jsme mysleli na to, že máme čtyřbrankový náskok," řekl Blanc.

Italský gólman ve službách Pařížanů Salvatore Sirigu v prvním poločase zlikvidoval penaltu Simona Rolfese a dalšími zákroky hodně pomohl domácímu mužstvu, které prohrávalo už od šesté minuty po hlavičce Sidneyho Sama.

"Vstoupili jsme do utkání špatně. Moje pokyny zněly útočit a diktovat hru, ale byli jsme mnohem méně agresivní, než jsem očekával," stěžoval si Blanc. "Nechali jsme Bayeru příliš místa, a proto se dostali do vedení. To nás probralo a vyrovnali jsme, ale v prvním poločase nás Salvatore (Sirigu) držel nad vodou," uvedl bývalý francouzský reprezentant.

Přes nespokojenost z výkonu ho potěšilo, že hráči PSG dokázali zápas otočit a pohlídat si druhý postup do čtvrtfinále za sebou. "Přestože jsme se po změně stran trochu zlepšili, tak jsme nepodali žádný skvělý a pamětihodný výkon. Ale nakonec to stačilo na to, abychom vyhráli."

Jeho protějšek Sami Hyypiä ocenil přístup německého mužstva. "Doufám, že všichni viděli náš dobrý výkon. Jsem docela spokojený s přístupem týmu. Celkově cítím, že opouštíme soutěž s hlavami nahoře. Před utkáním nám nikdo nevěřil, ale my ukázali, že jsme konkurenceschopní," prohlásil finský kouč Leverkusenu.

Kapitán Simon Rolfes věří, že Bayer v Paříži získal sebevědomí do Bundesligy, kde prohrál tři z posledních čtyř utkání a v sobotu ho čeká suverénní lídr Bayern Mnichov. "Udělali jsme krok kupředu v sebedůvěře, ale také ve stylu hry, v defenzivě i ofenzivě. Byl to malý krůček k tomu, abychom si i v příští sezoně zahráli Ligy mistrů," dodal německý záložník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání PSG - Leverkusen
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články