Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Bayern není Barcelona. Tentokrát se budeme snažit dát gól, zní z Plzně

Mnichov – Plzeň čelí téměř neporazitelnému velikánovi. Nejúspěšnější tým v Evropě získal až na domácí Superpohár uplynulý rok úplně vše. V této sezoně je 14 zápasů za sebou neporažen a už v 31 zápasech po sobě dokázal skórovat. Jakýkoli bodový zisk viktoriánů by v boji proti Bayernu Mnichov byl prvotřídní senzací. Západočeši chtějí předvést výkon, za který se nebudou muset stydět. Utkání na stadionu Allianz Arena začne ve 20:45 v přímém přenosu ČT sport a našeho webu.

Fotbalisté Viktorie Plzeň
zdroj: ČT sport autor: Vít Čepický

"Čeká nás nejlepší tým na světě. Ale to byla před dvěma roky i Barcelona, proti které jsme tehdy také šli jako trpaslík, a s výpraskem jsme neodešli. Věřím, že se podobně popasujeme i s Bayernem a že budeme moci odcházet se vztyčenou hlavou," prohlásil útočník Marek Bakoš.

I před dvěma lety se Plzeň utkala s nejlepším týmem Evropy pod vedením Josepa Guardioly. Bavorský celek si zvyká na nový styl hry. "Už předtím byl Bayern hodně silný, ale s Guardiolou je tam ještě více nahrávek a kombinací na malém prostoru. Hráči jsou daleko více v pohybu bez míče. A oproti Barceloně je tam ještě více důrazu a nasazení," uvedl trenér Plzně Pavel Vrba.

Sílu Bayernu poznal v minulém kole přední anglický celek Manchester City, který doma podlehl bavorskému soupeři 1:3 a většinu zápasu se jen bránil. "Bayern motal Manchester podobně, jako Manchester motal v prvním zápase nás. Takže respekt musíme mít, ale ne zas přehnaný. Nemáme co ztratit a musíme se snažit předvést to nejlepší, co v nás je," prohlásil František Rajtoral, který má momentálně nejlepší formu z plzeňských hráčů. V posledních třech startech se dokonce jako pravý bek zapsal mezi střelce.

Nedat kůži zadarmo

Cílem Plzně je především neudělat v Mnichově ostudu a pokusit se favorita zaskočit. "Chtěli bychom se prezentovat výkonem, po kterém si budeme moci říci, že jsme nedali kůži zadarmo. A ne jako na Barceloně, kde jsme ani jednou nevystřelili. Tentokrát se budeme snažit gól dát," slíbil Vrba.

Cesta Sparty, nebo zopakování poslední zkušenosti?

Poslední zkušenost s Bayernem v Lize mistrů má pražská Sparta. V sezoně 2001/2002 uhrála v Mnichově senzační remízu 0:0 a načala tak skvělou pouť evropskými poháry zakončenou třetím místem v osmifinálové skupině nejprestižnější evropské soutěže. Naopak Plzeň zaznamenala v Mnichově historicky nejvyšší porážku v Evropě na hřištích soupeře: 29. září 1971 deklasoval německý tým Plzeň 6:1.

Trenér Vrba má k dispozici téměř kompletní kádr, jen Limberský zřejmě po zranění ještě nenastoupí. Naopak Guardiola má se skládáním sestavy Bayernu větší starosti. Kvůli trestu a zranění mu vypadla obvyklá stoperská dvojice Boateng - Dante, navíc zdravotní problémy mají také záložníci Martinez, Shaqiri, Thiago a hvězda týmu Ribéry.

"Ale těžko mohu říct, že je Bayern oslabený. Mají top hráče z celého světa a ostatní čekají na šanci. Občas je to i horší varianta, protože hvězdy by do toho nemusely jít naplno, zatímco náhradníci se budou chtít ukázat," řekl Vrba.

Bavorský velkoklub disponuje obrovskou útočnou silou. Bayern skóroval v posledních 31 zápasech ve všech soutěžích, Robben se trefil v posledních pěti zápasech Ligy mistrů, což je mimochodem klubový rekord, a forvard Müller dal v posledních pěti zápasech Bayernu šest gólů.

Předpokládané sestavy:

Bayern: Neuer - Lahm, Van Buyten, Kirchhoff, Alaba - Schweinsteiger, Kroos - Müller, Götze, Robben - Mandžukič.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Řezník - Horváth, Hořava - Petržela, Kolář, Kovařík - Bakoš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články