Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kadlec si odbyl premiéru v Lize mistrů za Fenerbahce, které remizovalo

Salcburk - Fotbalový reprezentant Michal Kadlec má za sebou soutěžní premiéru v dresu Fenerbahce. Istanbulský tým v úvodním zápase 3. předkola Ligy mistrů v Salcburku díky penaltě z páté minuty nastavení zachránil remízu 1:1 a zajistil si slušnou pozici do odvety. Osmadvacetiletý bek nastoupil na levé straně obrany Fenerbahce, kam v létě přestoupil z Leverkusenu. 

Michal Kadlec v dresu Leverkusenu
zdroj: DPA autor: Rolf Vennenbernd

Souboj rakouského a tureckého vicemistra však dlouho vyzníval lépe pro aktivnější Salcburk. Domácí se jako první gólově prosadili, i když až ve druhé půli. Slovinec Kampl si v 68. minutě pohrál s bránícími hráči a vybídl Brazilce Alana, který nejprve přehodil hostujícího brankáře Demirela a poté ještě vše pojistil dorážkou z brankové čáry. Vyrovnat mohl deset minut před koncem střídající Senegalec Sow, ale trefil jen břevno.

Istanbulské mužstvo se přeci jen dočkalo branky. V nastavení zahrál rukou Brazilec Ramalho a jeho krajan v dresu Fenerbahce Cristian penaltu s přehledem proměnil. UEFA původně Fenerbahce z Ligy mistrů vyřadila kvůli účasti v korupční kauze ze sezony 2010/2011. Sportovní arbitráž CAS však v polovině července rozhodnutí zvrátila.

Legia Varšava uhrála nadějnou remízu 1:1 na hřišti norského Molde, kde po prvním poločase prohrávala. Stejným výsledkem skončil i zápas APOEL Nikósie - NK Maribor. Mírnou výhodu do odvety si vypracoval bulharský Ludogorec Razgrad, jenž doma zdolal Partizan Bělehrad 2:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články