Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Španělská basketbalová liga 2023/2024

Dortmund je exkluzivní, radoval se Klopp. Mourinha naštval Webb

Madrid - Stačila jediná branka Realu a fotbalisté Dortmundu by v odvetě semifinále Ligy mistrů prohospodařili náskok 4:1 z prvního domácího zápasu. Trenér Borussie Jürgen Klopp po prohře 0:2 v Madridu prohlásil, že jeho mužstvo má smysl pro dramatické situace. Postup do finále nicméně považuje za naprosto zasloužený. To kouč José Mourinho po utkání kritizoval rozhodčího Howarda Webba. Anglický sudí podle něj nepotrestal ruku obránce Borussie Matse Hummelse červenou kartou, protože ho nechtěl připravit o finále.

Trenér Dortmundu Jürgen Klopp
zdroj: Getty Images autor: Lars Baron

"Dortmund je očividně exkluzivní klub, vždycky děláme vzrušující věci," řekl Klopp, jehož svěřenci v předchozí čtvrtfinálové odvetě s jiným španělským celkem Málagou zase rozhodli o postupové výhře 3:2 dvěma zásahy v nastavení. Vestfálský celek si zahraje o nejcennější evropskou klubovou trofej podruhé v historii a poprvé od roku 1997, kdy ve finále zdolal Juventus.

"Čeká nás jeden ze životních zážitků, ale nechceme tam jet jako turisté. Každý chce ten pohár. Je mi jedno, s kým budeme hrát, ale víme, že favoritem nebudeme," uvedl kouč Borussie, která může narazit na Bayern nebo Barcelonu.

José Mourinho
zdroj: Isifa

Sudí Webb podle Mourinha selhal dvanáct minut před koncem, kdy ještě za stavu 0:0 nevyloučil stopera Dortmundu Matse Hummelse za ruku na hranici pokutového území. "Webb stejně jako všichni viděl, že Hummels měl dostat červenou kartu. V tom okamžiku se nezachoval jako sudí, ale jako človek. Myslel na to, že když ho vyloučí, zmešká finále," řekl Mourinho, jenž vypadl s Realem potřetí za sebou v semifinále LM, což se předtím ještě nikomu v historii nestalo.

Klopp uznal, že závěrečná desetiminutovka na stadionu Santiaga Bernabéua, v níž dal Real oba góly, byla hodně dramatická. "Věděli jsme, že Madrid zvolí agresivní přístup a po úvodních 20 až 25 minutách jsme dokázali uklidnit situaci. Ale sami si můžeme za to, že jsme dovolili soupeři vrátit se do hry, když jsme neproměnili několik vyložených šancí," připomněl Klopp.

Mourinha mrzelo, že se Real dvakrát prosadil až v závěru a už nestihl přidat třetí postupový zásah. "Byli jsme blízko. Kdybychom skórovali dříve, tak bychom si vypracovali víc šancí, ale fotbal je o gólech. Stadion Bernabéu byl fantastický a věřil až do konce. My jsme to nezvládli, ale mohli jsme. Oni sice měli několik velkých šancí, ale to bylo proto, že jsme na konci utkání riskovali úplně všechno," uvedl.

Například autor čtyř branek z prvního zápasu Robert Lewandowski ve druhém poločase trefil břevno, jeho spoluhráče Ilkaye Gündogana zase ve stoprocentní pozici senzačně vychytal domácí gólman Diego López.

"Devadesát minut se zdálo být hodně dlouhých. Hráli jsme dobře, ale bohužel ne celé utkání. Madrid je očividně schopný převádět před vlastním publikem kvalitní fotbal, protože po prvním utkání měli co napravovat. Na konci jsme ale na celkové skóre vyhráli my a zaslouženě postoupili do finále," prohlásil trenér Borussie.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Borussia Dortmund
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články