Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Klopp velebil Dortmund, Mourinho plánuje drtivou odvetu

Dortmund - Kouč Jürgen Klopp po výhře Dortmundu 4:1 nad Realem v úvodním semifinále Ligy mistrů nešetřil chválou. Zároveň však upozornil, že Borussia ani s třígólovým náskokem ještě není ve finále a čeká ji velmi těžká odveta v Madridu. To chce se svými svěřenci potvrdit trenér José Mourinho. Věří, že madridský tým má šanci před svými diváky nepříznivý vývoj dvojzápasu otočit. Vyhlášeného stratéga hodně mrzelo, že jeho svěřenci svými chybami a nedůrazností usnadnili práci hrdinovi zápasu a autorovi čtyř branek Robertu Lewandowskému.

Jürgen Klopp
zdroj: Getty Images

"Byl to ryzí fotbal, moji svěřenci byli nezastavitelní," řekl po utkání Klopp. "Podali jsme neuvěřitelný výkon. Madrid je velmi silný a nikdy jsme neočekávali lehké utkání. Prvních 25 minut jsme byli skvělí, pak jsme trochu ztratili svou cestu a nechali soupeře vrátit se do hry," připomněl německý trenér vyrovnání Realu před koncem první půle.

Po změně stran prý jeho tým předváděl výjimečný fotbal. "Nikdy jsem neviděl tak úžasný gól jako třetí zásah Lewyho," ocenil Klopp nekompromisní ránu Lewandowského do horního růžku z 55. minuty. "Jeho výkon určitě vstoupí do historie," doplnil.

Robert Lewandowski
zdroj: ČTK/AP autor: frank AugsteiN

Mourinho uznal, že Dortmund vyhrál naprosto zaslouženě. "Byli mnohem lepší než my. Hráli mnohem intenzivněji a v extrémním tempu. Podali opravdu komplexní výkon a přehráli nás individuálně i kolektivně. Lehce jsme ztráceli míče a po přestávce jsme nedokázali držet krok s jejich přechody do útoku a rychlostí," ocenil soupeře portugalský trenér, jenž vyhrál Ligu mistrů s Portem (2004) a Interem Milán (2010)

Vestfálské mužstvo udrželo jako jediné v této sezoně LM neporazitelnost, doma vyhrálo v elitní soutěži i pošesté a Real na svém stadionu porazilo stejně jako v podzimním zápase základní skupiny (2:1).

José Mourinho
zdroj: ČT24

Po prvních semifinálových zápasech prý ještě není rozhodnuto, že si 25. května ve Wembley zahrají Dortmund s Bayernem Mnichov, který v úterý na svém hřišti deklasoval jiného španělského giganta Barcelonu 4:0.

"Německé finále se zdá být po prvních zápasech pravděpodobnější, ale my víme, že máme před sebou velmi těžkou odvetu v Madridu. Když tam prohrajeme 0:3, tak jsme vyřazení. Promarnit tak skvělý náskok by bylo hloupé," dodal Klopp. "Je to výsledek, po němž můžeme sérii otočit, i když to bude velmi těžké. Podaří-li se nám v Madridu bláznivá noc, všichni podají výkon na nejvyšší úrovni a každá naše šance skončí gólem, tak můžeme uspět," řekl Mourinho.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Borussia Dortmnund - Real Madrid
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články