Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Novák konečně protrhl gólové trápení, Lüftner si splnil dětský sen

Obránce Filip Novák před rokem v úvodním utkání světové kvalifikace při domácí remíze 0:0 se Severním Irskem neproměnil velkou šanci, o to víc si oddychl, že v jedenáctém zápase za národní tým konečně protrhl své střelecké trápení. Hráč Midtjyllandu premiérovou reprezentační trefou pomohl k výhře 5:0 nad San Marinem a věří, že do dalších duelů už bude moci jít klidnější. Michael Lüftner z FC Kodaň si zase premiérovým startem podle svých slov splnil dětský sen.

Loučení české reprezentace s kvalifikačním cyklem
zdroj: ČTK

"Spadl mi kámen ze srdce, protože šancí bylo dost nejen v tomhle zápase, ale i předešlých. Jen doufám, že to půjde dál, že už jsem to prolomil. Můžu jít s klidnou hlavou do dalších zápasů," řekl Novák, který se prosadil v 71. minutě, byť si brankář na jeho střelu sáhl.

Předtím už jednu šanci neproměnil. "Zatrnulo mi. Alespoň za ten jeden gól jsem rád. Byl pro mě důležitý. Chtěl jsem ho dnes strašně dát a taky jsem ho dal," uvedl Novák, jenž měl proti San Marinu samozřejmě větší šanci, že se trefí. "Cítil jsem to nejen já, ale i celý tým. Šel jsem do zápasu s tím, že ho chci dát," podotkl.

Je nám líto, video expirovalo.
Novák: Mohl jsem dát minimálně tři góly

Lüftner si splnil dětský sen. "Pro mě osobně je hrát za vlast to nejvíc, co mohu dokázat. Mám za sebou krásný rok, všechno se to daří a budu rád, když v tom budu pokračovat," uvedl stoper.

"Věděli jsme, že musíme vyhrát, abychom se dostali do druhého koše pro nasazení na mistrovství Evropy, takže důležitý zápas. Jsme rádi, že jsme vyhráli o pět gólů, i když bohužel jsme klidně mohli vyhrát 10:0. Těch šancí, které jsme zahodili, byly mraky," prohlásil.

Neproměněnou šancí proti Severnímu Irsku, která přispěla k tomu, že český celek nepostoupil na světový šampionát, se Novák už netrápí. "Vzpomenu si na to. Vím, že bych měl takovou šanci dávat. Bohužel se to nepodařilo a už si z toho nic nedělám. Mrzí mě to, ale člověk už s tím nemůže nic dělat, už to neovlivním. Musím se soustředit na další zápas, na další šanci, nebo jak pomoci týmu."

Je nám líto, video expirovalo.
Lüftner: Užil jsem si to maximálně

Český tým podle něj měl v kvalifikaci dopadnout lépe. "Myslím, že jsme ukázali míň, než na co máme. Jsme kvalitnější tým, bohužel se to nepovedlo. Jen doufám, že v příští kvalifikaci se odrazíme líp a postoupíme," řekl Novák.

I Lüftner současnému národnímu mužstvu věří. "Myslím, že má velký potenciál. Když takhle bude pohromadě a trenér zůstane, může to být v příští kvalifikaci dobré," konstatoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - San Marino
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články