Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Argentina hlásí kritický stav. Po remíze s Peru je mimo postupové pozice na MS

I pod novým koučem Jorgem Sampaolim Argentina pokračuje v bídné formě v kvalifikaci na mistrovství světa v Rusku. La Albiceleste pouze remizovali doma s Peru 0:0 a klesli na šesté místo v tabulce jihoamerických týmů, které nezaručuje ani mezikontinentální baráž. Argentinci ale mají stále osud ve svých rukou, minimálně k baráži jim stačí vyhrát v Ekvádoru.

Zklamaný Lionel Messi
zdroj: Reuters autor: AGUSTIN MARCARIAN

V mimořádně vyrovnané jihoamerické kvalifikaci má před závěrečným úterním kolem jistotu cesty do Ruska pouze pořadatel předchozího MS Brazílie. Na druhém místě tabulky je s desetibodovým odstupem a 28 body Uruguay, které by po úterní remíze 0:0 ve Venezuele neměla účast na šampionátu uniknout.

Na třetí místo se posunulo po výhře 2:1 nad Ekvádorem Chile (26). Čtvrtá je se stejným bodovým ziskem Kolumbie, jež neproměnila postupový mečbol v duelu proti Paraguayi a po dvou inkasovaných gólech v závěru prohrála 1:2.

Páté je s 25 body Peru, stejně bodů má i šestá Argentina a šanci má ještě se 24 body i Paraguay. Na MS do Ruska postoupí z Jižní Ameriky přímo nejlepší čtyři týmy, páté mužstvo tabulky bude hrát interkontinentální baráž s oceánským šampionem Novým Zélandem.

Kvalifikace MS 2018 ve fotbale - jihoamerická zóna CONMEBOL

Bolívie - Brazílie 0:0, Venezuela - Uruguay 0:0, Chile - Ekvádor 2:1 (22. Vargas, 85. Sánchez - 82. Ibarra), Kolumbie - Paraguay 1:2 (79. Falcao - 89. Cardozo, 90.+2 Sanabria), Argentina - Peru 0:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články