Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Islanďané: "Jsme devíti prsty na Euru"

Amsterdam – Kvalifikace na fotbalové mistrovství Evropy zatím připomíná islandskou krasojízdu. Nečekaní lídři "české" skupiny si poradili výsledkem 1:0 i s Nizozemskem, a pokud v příštím duelu udolají Kazachstán, mohou slavit historický postup. "Stojíme devíti prsty na Euru," slaví již islandské zpravodajské servery.

Islandští fotbalisté
zdroj: Reuters

"Udělali jsme obrovský krok, ale ještě jsme nepostoupili. Musíme zůstat v klidu a dokončit rozdělanou práci," uvedl Gylfi Sigurdsson v rozhovoru pro web UEFA. "Víme, že za určitých okolností nám stačí i bod, ale pořád není co slavit. Jestli se hráči něčeho napijí, tak jen proto, aby doplnili síly na nedělní zápas," přidal trenér Lars Lägerback.

Island dokázal porazit Nizozemce jako první tým v historii v obou kvalifikačních zápasech, ve čtvrtek mu však domácí utkání značně usnadnili. Po půlhodině totiž přišli nejen o zraněného kapitána Arjena Robbena, ale také o vyloučeného obránce Martinse Indiho. Hosté pak po přestávce rozhodli Sigurdssonovým gólem z penalty.

"Byl to nezapomenutelný večer, stojíme devíti prsty na Euru," napsal server visir.is a nadšení sdílel i veterán Eidur Gudjohnsen. "Tohle je prostě neuvěřitelné, nikdo to nečekal. Myslím, že jsme se právě postarali o největší vítězství Islandu v historii. V Holandsku se nevyhrává každý rok," uvedl útočník.

Island vede tři kola před koncem tabulku kvalifikační skupiny A s 18 body, na druhé příčce zajišťující přímý postup je s 16 body česká reprezentace. Třetí barážová pozice patří s osmibodovým odstupem od vedoucího celku Nizozemsku, čtvrté Turecko je o bod zpět.

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články