Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sparta se už dohodla s Lavičkou, v týmu končí Sionko s Brabcem

Praha – Fotbalová Sparta se již dohodla na podmínkách smlouvy s Vítězslavem Lavičkou, a ten by tak měl druhý tým posledního ročníku vést v následující sezoně z pozice hlavního trenéra. Informoval o tom server iDNES.cz. Klub však dohodu popírá, jednání prý stále probíhají a smlouva doposud nebyla uzavřena. S jistotou naopak končí v letenském týmu Libor Sionko a Erich Brabec. Sparta s oběma hráči neprodloužila smlouvy, které jim po sezoně skončily.

Vítězslav Lavička
zdroj: GettyImages autor: Ryan Pierse

Už delší dobu se spekuluje, že novým trenérem Sparty se stane po čtyřleté odmlce Vítězslav Lavička. Podle informací serverů iDNES.cz a isport.cz je angažmá bývalého trenéra Sydney ve Spartě hotovou záležitostí. Smlouva sice podepsána není, ale prý se jedná jen o formalitu.

To potvrdil i Lavička. "Naše představy se sbližují, ale stále existuje několik drobností, které je třeba vyřešit. Na druhou stranu věřím, že ty drobnosti dohodu nezhatí. Ale dokud není nic podepsaného a černé na bílém, nerad bych předbíhal," řekl kouč. S vedením Sparty je v kontaktu už od skončení ligové sezony, v níž Sparta obsadila druhé místo za vítězným Libercem a v první polovině července ji čeká start ve 2. předkole Evropské ligy.

Lavička by měl u kormidla Sparty nahradit duo Hřebík – Hašek. Sparta opouští po třech letech model s generálním sportovním manažerem. Jaroslav Hřebík se nově postaví do pozice sportovního ředitele, bývalý první trenér Martin Hašek by měl mít na starost mládežnické týmy Sparty.

Lavička ve Spartě zaujme roli hlavního trenéra, tak jak je v českých luzích a hájích zvykem. Měl by tak nést zodpovědnost za výkony A týmu. Realizační tým prvního mužstva by měl doplit bývalý trenér rezervy Zdeněk Svoboda. Dosavadní asistent Václav Jílek a trenér brankářů Pavel Srníček zůstávají. Lavička povede Spartu už potřetí v kariéře. Poslední angažmá se ale bývalému záložníkovi příliš nevyvedlo. Po čtyřech měsících byl od týmu odvolán a nahradil ho Jozef Chovanec.

V kádru Sparty pro příští sezonu už s jistotou nebudou figurovat záložník Sionko a stoper Brabec, kteří se ve Spartě sešli na začátku roku 2010. Po dvou a půl letech nyní také na Letné shodně končí. Oba hráči se s týmem rozloučí přesto, že hlavně v závěru sezony vcelku pravidelně nastupovali v základní sestavě letenského týmu.

"Erich i Libor si zaslouží za služby, které pro Spartu odvedli, velké poděkování. Oba mají velký podíl na zisku našeho posledního titulu před dvěma lety, patřili také mezi hráče, kteří se zasloužili o postup ze základní skupiny Evropské ligy v sezoně 2010/2011," uvedl člen představenstva Sparty Jakub Otava. 

Sparta k uvolnění zkušených hráčů sáhla proto, že v pětatřiceti letech nejsou pro klub perspektivní. "Neznamená to, že jsme nebyli s jejich dosavadním působením na Letné spokojení. K tomuto kroku jsme se rozhodli s ohledem na budování perspektivního mužstva. Věříme, že se naše cesty v budoucnu třeba znovu setkají," dodal Otava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články