Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Trpišovský: Jsem přesvědčen o tom, že je v našich silách Milán porazit a postoupit

Navzdory porážce 2:4 v úvodním utkání osmifinále Evropské ligy v Miláně je trenér Slavie Jindřich Trpišovský přesvědčen, že jeho svěřenci dokážou semifinalistu loňského ročníku Ligy mistrů vyřadit. Na předzápasové tiskové konferenci označil za ideální scénář smazání dvougólového manka a postup po prodloužení. Sešívaní mají ovšem trable v záloze, takřka jistě nenastoupí Lukáš Masopust a ohrožen je i start Ivana Schranze. Přímý přenos sledujte ve čtvrtek od 18:25 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia cítí proti AC Milán šanci

"Jsem pevně přesvědčen o tom, že je v našich silách Milán porazit a postoupit přes něj do další fáze. V momentu, kdy budeme hrát jedenáct na jedenáct, budeme schopni soupeře ještě více zatlačit, což ukázal už vstup do (prvního) duelu," řekl Trpišovský.

Slavia hrála na San Siru od 26. minuty bez vyloučeného beka El Hadjiho Malicka Dioufa, jenž kvůli trestu přijde o odvetu. V oslabení předvedla sympatický výkon a díky trefám Davida Douděry a Ivana Schranze dlouho držela stav 2:3, favorit si ale díky zásahu Christiana Pulisice z 85. minuty nakonec přece jen vytvořil dvoubrankový náskok.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AC Milán – Slavia Praha

"Chceme navázat na to, co jsme začali v Miláně, i když víme, proti jakému soupeři hrajeme. Včera jsem viděl jejich utkání proti Rennes. Hráči AC jsou i pod tlakem schopní předvádět neskutečné věci," ocenil Trpišovský, jehož tým se bude moct opět spolehnout na podporu vyprodaného Edenu.

"Fanoušci se přijdou podívat na velký zápas proti světovému týmu. Bude plný dům, všichni se těší. Minulý týden hrál v Praze proti Spartě Liverpool, teď je tady AC Milán. Můžete se podívat na Rafaela Leaa, Oliviera Girouda, Simona Kjaera a další hvězdy. Bude to fotbalový svátek se vším všudy, ať to dopadne jakkoliv," pokračoval osmačtyřicetiletý kouč.

Pražané věří, že dokážou minimálně zopakovat domácí vítězství 2:0 ze skupiny nad jiným italským celkem AS Řím a po letech 2019 a 2021 potřetí projít do čtvrtfinále Evropské ligy. Jakákoli výhra o dva góly by pro ně ve čtvrtek znamenala prodloužení a případně i penaltový rozstřel. Tomu by se ale Trpišovský raději vyhnul.

"Jako fanoušek jsem se při mistrovství Evropy a světa vždy na penalty těšil. Během prodloužení jsem si přál, aby to došlo až do rozstřelu. Jako trenér je ale nesnáším, nechci to zažít. Je to poslední věc, kterou chcete, aby rozhodla o postupu," podotkl.

"Prodloužení bych si přál z toho důvodu, že by to znamenalo naši výhru a smazání dvougólového manka. Lidé by navíc měli extra porci minut. Kdybych si měl vysnít scénář, tak dostaneme zápas do prodloužení a v něm rozhodneme," přidal úspěšný stratég.

Absence ve středu pole

Slávistického kouče ale trápí absence ve středu pole. Téměř jistě se neuzdraví defenzivní univerzál Lukáš Masopust a zdravotní problémy má i Schranz, jenž dal v osmi pohárových duelech v sezoně pět branek. Ve hře je návrat záložníků Christose Zafeirise a Petra Ševčíka.

"Lukášův start je spíš nepravděpodobný, na 80 až 90 procent bude chybět. Otazník je i u Schranze, který zápas v Miláně absolvoval se sebezapřením. Jinak bude sestava hodně podobná jako v neděli proti Teplicím," připomněl kouč Slavie ligovou výhru 4:0.

"Oživujeme Zafeirise, oživujeme Ševčíka, alespoň na část utkání. Nějaká šance tam je. Variantou do středu zálohy je i Tomáš Holeš, včera jsme to probírali. Bude záležet na vývoji zápasu i na tom, jak bude vypadat Petr Ševčík po dnešním tréninku. Zafeiris není ve stavu, aby nastoupil do začátku," dodal Trpišovský.

Předpokládané sestavy:

Slavia Praha: Staněk – Vlček, Holeš, Zima, Bořil – Provod, Oscar – Douděra, Jurečka, Wallem – Chytil.
AC Milán: Maignan – Calabria, Kjaer, Gabbia, Hernandez – Adli, Reijnders – Pulisic, Loftus-Cheek, Leao – Giroud.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články