Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia nebude hrát ani Evropskou ligu, do Konferenční ligy ji poslali Holeš s Emrelim

Po zklamání s Ferencvárosem ve 3. předkole Ligy mistrů musí fotbalisté Slavie skousnout další hořkou pilulku. V odvetě 4. předkola Evropské ligy totiž prohráli ve Varšavě s Legií 1:2, což v součtu s domácí remízou 2:2 znamenalo vyřazení a pád do nově vzniklé Konferenční ligy. Téměř celé utkání odehráli sešívaní v oslabení po vyloučení Tomáše Holeše, a přestože vedli gólem Ubonga Ekpaie, dvěma brankami otočil skóre Mahir Emreli.

Mahir Emreli z Legie (vpravo) po gólu do sítě Slavie
zdroj: twitter.com/Legia Warszawa

Skupinu Evropské ligy si z českých klubů zahraje jen Sparta, Evropská konferenční liga čeká vedle Slavie ještě na Jablonec.

Poprvé v této pohárové sezoně nastoupili za pražský tým uzdravený kapitán Bořil a další obránce Kúdela, který si odpykal desetizápasový disciplinární trest za údajnou rasistickou urážku protihráče v březnové odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow proti Rangers.

Ze zdravotních důvodů kouči Trpišovskému stále scházel Kuchta a na hrotu nastoupil zkušený Tecl. Odchovanec Slavie Pekhart, jenž se před týdnem při rozcvičce v Edenu zranil, hrál od 56. minuty.

Pražanům hned ve 3. minutě velmi zkomplikoval zápas Holeš. Kousek od vápna ostrým šlapákem proti stojné noze fauloval Martinse a portugalský rozhodčí ho rovnou vyloučil. Polský šampion mohl hrát víceméně celý zápas v přesilovce, slávisté ale zpočátku oslabení zvládali.

Ve 13. minutě ve skluzu vystřelil kousek vedle Mladenovič, první gólovou šanci ale měli Pražané. Tecl se ocitl sám před brankářem Borucem, který však zasáhl. Další Mladenovičův pokus skončil těsně vedle a ve 30. minutě gólman Kolář vyrazil Jedrzejczykovu ránu.

V poslední minutě první půle nečekaně otevřeli skóre hosté. K odraženému míči se na hranici vápna dostal Ekpai a povedenou ranou trefil přesně horní roh branky. Připsal si svůj první gól v červenobílém dresu.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia podlehla Legii a Evropskou ligu si nezahraje

Po změně stran mohl zvýšit náskok Tecl, ale v 53. minutě po chybě domácí defenzivy prováhal i druhý únik a znovu nechal vyniknout Boruce. Polskému šampionovi, jenž přešel do 4. předkola Evropské ligy stejně jako soupeř po vyřazení z kvalifikace Ligy mistrů, poté pomohl příchod českého útočníka Pekharta.

Dvaatřicetiletý reprezentant byl na trávníku zhruba tři minuty, když Lopes poslal z pravé strany centr do vápna a nabíhající Emreli hlavou v pádu srovnal. Ázerbájdžánský útočník navázal na svou branku z Edenu.

Legia pokračovala v tlaku a v 64. minutě podržel hostující celek Kolář, který vytáhl Lopesovu ránu. O necelých šest minut později už ale Legia otočila stav. Mladenovičův jemný centr lehce tečoval hlavou Emreli a slávistický gólman už nestačil zasáhnout.

V závěru se poprvé dostala na trávník i letní posila Krmenčík, srovnat už ale hosté nedokázali. V nastavení v poslední šanci mířil nad střídající Olayinka.

Legia Varšava - Slavia Praha 2:1 (0:1)

Branky: 59. a 70. Emreli - 45. Ekpai. Rozhodčí: Dias - Tavares, Ribeiro (všichni Portug.). ŽK: Holownia, Mladenovič, Lopes - Ekpai, Kúdela, Bořil. ČK: 3. Holeš (Slavia). První zápas: 2:2, postoupila Legia. 

Legia: Boruc - Nawrocki, Wieteska, Holownia (56. Pekhart) - Jedrzejczyk, Slisz, Martins (25. Lopes), Mladenovič - Josué, Luquinhas - Emreli (80. Muci). Trenér: Michniewicz.

Slavia: Kolář - Bah (71. Sima), Kúdela, Zima, Bořil - Hromada (70. Traoré), Holeš - Ekpai, Stanciu (81. Olayinka), Schranz (81. Krmenčík) - Tecl (65. Lingr). Trenér: Trpišovský.

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Zákrok Tomáše Holeše jsem neviděl přes hráče. Viděl jsem to pak na videu a trend je teď takový, že se podobné zákroky trestají. Za mě jasná červená karta. Vyloučení zápas ovlivnilo hodně. Náš klíčový hráč se vrátil do středu hřiště a vydržel tam tři minuty. Celý týden přípravy byl za dvě minuty pryč. Dostali jsme se do vedení, měli jsme další šance, ale gól jsme nepřidali. Z druhé šance Legie jsme dostali gól. Úbytek sil byl před vyrovnáním znát. Byli jsme dlouho bez míče, v první půli jsme se z tlaku dostávali. Legia změnila formaci a my jsme hráče ve vápně pozdě dostupovali. Lacině jsme ztratili míč, Legia toho využila a srovnala. Pak nám po standardce propadl míč do brány. Zápas jsme odehráli dobře, ale neproměnili jsme šance, zatímco Legia je proměnila."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články