Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Evropská liga je zpět. O trofej se hlásí Manchester United, Inter či Sevilla

Po březnovém přerušení kvůli koronaviru se bez diváků rozběhne Evropská liga. Šest osmifinálových odvet se uskuteční na vlastních stadionech týmů. Souboje Inter Milán - Getafe a Sevilla - AS Řím se však odehrají na jeden zápas v Německu, kde od čtvrtfinále v tomto formátu vyvrcholí zbytek ročníku. Přímý přenos duelu Sevilla - AS Řím sledujte ve čtvrtek od 18:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tomáš Vaclík
zdroj: REUTERS autor: Javier Barbancho

Utkání budou hostit Duisburg, Düsseldorf, Gelsenkirchen a Kolín nad Rýnem, kde se 21. srpna uskuteční finále. Původně se mělo hrát 27. května v Gdaňsku.

Italsko-španělské dvojzápasy se kvůli epidemiologické situaci v obou zemích nestihly na rozdíl od ostatních ani rozehrát. Inter se s Getafe střetne v Gelsenkirchenu a Sevilla s AS Řím v Duisburgu. Český brankář andaluského klubu Tomáš Vaclík chyběl kvůli zranění v závěru ligové sezony, ale ve čtvrtek by podle médií měl být připraven.

Milánský celek obsadil v uplynulém ročníku Serie A druhé místo, což je jeho nejlepší výsledek od ročníku 2010/11. "Slibuji fanouškům, že v Evropské lize do toho dáme všechno. Nevím, jestli zvedneme trofej nad hlavu, ale hráči mají srdce, hrdost a chtějí dokázat, že si kritiku, které čelili, nezasloužili," řekl trenér "Nerazzurri" Antonio Conte.

Zatímco Getafe skončilo v La Lize osmé, Sevilla se zásluhou čtvrtého místa kvalifikovala do Ligy mistrů. S pěti triumfy v Poháru UEFA/Evropské lize je nejúspěšnějším týmem v historii soutěže. V minulém ročníku vyřadila Sevillu ve stejné fázi pražská Slavia.

AS Řím zakončil Serii A o příčku hůře, celek z italské metropole se ale na zápas se Sevillou naladil sobotním vítězstvím 3:1 na hřišti mistrovského Juventusu v závěrečném ligovém kole. "Je to užitečná výhra, mužstvo hrálo sebevědomě. Trochu jsme změnili sestavu, protože jsme mysleli už na Sevillu," uvedl kouč AS Řím Paulo Fonseca.

United nakročili do čtvrtfinále už v Linci

Téměř jistě postoupí do čtvrtfinále Manchester United, jenž si z Lince přivezl náskok 5:0. Blízko účasti mezi nejlepší osmičkou jsou také Basilej, která zdolala Frankfurt na jeho hřišti 3:0, a Leverkusen díky vítězství 3:1 ze stadionu Glasgow Rangers.

"Respektujeme skóre, ale jelikož hrajeme za Rangers, budeme bojovat až do konce. Pokud nepostoupíme dál, chceme ve čtvrtek alespoň vyhrát. Chceme všem ukázat, že jsme schopní hrát na takové úrovni," prohlásil trenér skotského celku Steven Gerrard po sobotním vítězství 1:0 v Aberdeenu v úvodním kole nové ligové sezony.

Venkovní výhru 2:1 bude v odvetě bránit i Šachtar Doněck proti Wolfsburgu. Turecký mistr Istanbul Basaksehir bude zase na hřišti FC Kodaň hájit náskok 1:0. Výhodnější pozici má před odvetou proti řeckému šampionovi Pireu rovněž Wolverhampton. Úvodní zápas v Řecku skončil 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články