Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liberecký Vůch: Zabrali jsme za pět minut dvanáct

Liberec - Záložník Egon Vůch od dvou branek v červencovém zápase 3. předkola Evropské ligy na půdě rakouské Admiry střelecky mlčel a probudil se až po čtyřech měsících v utkání 5. kola základní skupiny, v němž úvodním gólem a asistencí pomohl k výhře libereckých fotbalistů 3:0 nad Karabachem. Slavit mohl i jeho soused Nikolaj Komličenko, který dal zbylé dvě branky.

Egon Vůch
zdroj: ČTK/Petrášek Radek

"Bylo to v pravý čas. Všichni víme, že od Admiry jsem se netrefil a ty zápasy nebyly úplně podle mých představ. Byl jsem z toho sám vyřízený uvnitř, mělo to dopad i na celý tým," řekl Vůch. "V koncovce jsme si nevěřili. Jsem jeden z těch, který by měl góly dávat a připravovat. Když se nedaří mně, nebude se dařit celému týmu. Za pět minut dvanáct jsme zabrali," dodal pětadvacetiletý záložník.

Skóre otevřel v jedenácté minutě netradičně hlavou. "Pár gólů hlavou jsem dal, naposledy na Admiře, kde byl jeden po hlavičkovém souboji. Jinak od té doby jen asistence a pak nic," konstatoval Vůch. Druhý gól Slovanu přidal po pauze z penalty Komličenko, který pak po Vůchově asistenci zvýšil i na 3:0. "Smáli jsme se, že bydlíme ve stejném baráku, skoro ve stejném patře. Bydlíme v zeleném domě, tak jsme si dělali srandu, že green house byl v tom zápase znát," řekl Vůch.

"Komlimu to hodně pomůže. Na tréninku to neskutečně uklízí, ale v zápasech mu to nevycházelo. Tenhle zápas obrovsky pomůže i celému týmu. I diváci si to zasloužili po tom hluchém období, kdy nám to tam nepadalo. Kéž by to už odešlo," dodal Vůch. Liberec udržel naději na postup, potřebuje však zvítězit na půdě PAOK Soluň a zároveň musí Karabach prohrát s Fiorentinou.

Ani ta ještě nemá účast v jarních bojích jistou, takže jsou ve hře všechny čtyři celky. "Všichni jsme chtěli, aby do posledního kola bylo o co hrát. Zamotali jsme skupinu a bude to drama do poslední minuty. Všechny čtyři týmy musí hrát, je to lepší, než kdyby měl někdo jasný postup a poslední zápas vypustil. Rozhodne kvalita a kdo to bude víc chtít. Byla by to pohádka, kdyby se to podařilo. Bylo by to super pro celý český fotbal," doplnil Vůch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články