Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jak na Hapoel? Rotací kádru ho nepřekvapíme, míní trenér Sparty Holoubek

Praha - Už ve čtvrtek čeká Spartu klíčový duel v Evropské lize. Letenští odlétají do Izraele, kde se utkají s Hapoelem Beer Ševou. Klub loni získal svůj první titul po čtyřiceti letech, a i v Evropě si zatím vede výborně. Trenér Sparty David Holoubek nyní shání informace i od Kamila Vacka, který momentálně působí v Maccabi Haifa. Zároveň ale ví, že rotací kádru svého soupeře nepřekvapí.

Kouč David Holoubek na tréninku Sparty
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Hapoelu se zatím v evropských pohárech daří parádně. Ve třetím předkole Ligy mistrů zcela nečekaně vyřadil Olympiakos Pireus a přestože se nakonec do hlavní fáze neprobojoval, když vypadl s Celticem, v Evropské lize zatím předvádí výborné výkony. Na San Siru se postaral o slavné vítězství nad Interem a doma remizoval se Southamptonem. A stále ještě nedostal gól.

"Čekám vysokou individuální kvalitu a rozestavení na tři útočníky. Budou hrát hodně ofenzivně," tuší trenér Sparty David Holoubek. "Je vidět, že tým má zažitý systém a je kompaktní," dodává.

Právě domácí prostředí je hlavním opěrným bodem pro izraelského mistra. Na novém Turner Stadium už působí přes rok, stále ale ještě neprohrál jediný soutěžní zápas. "Přeju si, aby se to nepotvrdilo a my jsme byli schopní je porazit," doufá Holoubek.

Haifa, v níž Kamil Vacek působí, s Beer Ševou nejprve v superpoháru prohrála 2:4, poté v lize vyhrála 2:1 a v ligovém poháru remizovala 2:2. "A také mě Kamil vystrašil tím, že Beer Ševa má v týmu velké individuality. Ale zase mi řekl něco, co by na ně mohlo platit a čím bychom je mohli překvapit," přidal letenský kouč.

Jak ale Sparta překvapí Hapoel? Podle Holoubka to určitě nebude neustálými změnami v rozestavení a složení týmu, které provázely působení Zdeňka Ščasného. "Rotovat se nebude, v tom jsme hodně čitelní a nedokážeme tím soupeře zaskočit. Ale zase máme mladé, šikovné hráče, tím třeba překvapíme," myslí si.

Spartu nadále trápí marodka, jež postihla velkou část opor kádru. Mimo hru jsou mimo jiné Frýdek, Vácha, Šural, Costa nebo Rosický. "Do Izraele odletí stejná sestava, jako byla v neděli proti Jihlavě. Nikdo neubyl a nikdo ani nepřibyl," uvedl Holoubek.

Pro Spartu navíc bude zápas v Izraeli o to těžší, že pouhé tři dny po zápase s Beer Ševou ji čeká důležitý ligový duel v Plzni. "Oba jsou pro nás důležité, ale předbíhat nejde, to bychom z toho udělali kočkopsa. Teď se chystáme na zápas v Izraeli, kde chceme být úspěšní, protože Sparta si to zaslouží. A chceme být úspěšní i ve šlágru s Plzní," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články