Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Dva ztracené duely. Místo šesti bodů má Liberec jediný

Liberec – Dvě kola základních skupin Evropské ligy a Liberec z nich vytěžil jediný bod. Při troše štěstí mohli mít Severočeši ale bodů šest. Slovan nejprve v Karabachu inkasoval vyrovnávací gól na 2:2 v 93. minutě a ve čtvrtek s PAOK Soluň prohrál brankou z 82. minuty, přestože soupeře přehrával.

David Hovorka v zápase s PAOK Soluň
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Je to hrozné, že si to nepohlídáme. Když se na to podívám střízlivým rozumem, dalo se z těch dvou zápasů udělat šest bodů. A my máme jeden. Ani v jednom zápase jsme herně nepropadli," řekl záložník Zdeněk Folprecht.

Liberec stejně jako proti Karabachu dal gól v první minutě. "Když jsme ten gól oslavovali, podívali jsme se na sebe s klukama a trošku jsme se usmívali, co se to zase děje, jak jsme do toho zase vstoupili. Ty začátky jsou super, ale škoda, že to neudržíme. Vstoupili jsme do toho dobře, hráli jsme dobře. Škoda, že jsme tak brzy dostali na 1:1," litoval Folprecht.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Soluň

Jeho tým PAOK celou druhou půli svíral, dokonce nastřelil tyč, ale řecký tým z první vážné akce po pauze rozhodl. "Ideální scénář měl být ten, že Nikolaj Komličenko měl dát na 2:1 místo té tyčky a byl by hrdina zápasu. My bychom 2:1 vyhráli a všichni by museli říct, že to bylo zasloužené. Místo abychom udělali aspoň remízu, tak jsme jim v boji o postup darovali dva body. To nás může při sčítání na konci mrzet," připustil Folprecht.

Trenér Jindřich Trpišovský:

"Kdybych to měl hodnotit na stupnici od jedné do deseti, tak je to, co se týče zklamání, asi deset. Po dvou velmi dobrých výkonech ve skupině máme jen jeden bod, což je strašně málo. Na půdě Karabachu jsme dostali gól v 93. minutě, dneska po tom průběhu nemáme ani bod. Takže ta skupina je pro nás hořká."

PAOK dal gól po centru z levé strany a hlavičce Stefanose Athanasiadise, který předtím v první půli proměnil penaltu. "Proti Karabachu jsme možná moc zalezli a byla tam i individuální chyba. Dneska nevím. Celý druhý poločas jsme je mačkali, možná jsme chtěli tak moc překlopit zápas na naši stranu, že jsme zapomněli, že to mohou udělat i oni. Řekl bych, že kdyby to bylo smolné, tak jsme remizovali. Jenže my jsme ještě prohráli," litoval.

Pořád ale věří v postup, i když Slovan ztrácí na druhé místo tři body. "Hratelné to je. Oni mají čtyři body, my jeden. Hrajeme u nich a venku v Evropě se nám hraje dobře. Vyhráli jsme na Marseille, v Groningenu...," uvedl pětadvacetiletý záložník.

Stopy po viróze patrné nebyly

Na libereckých hráčích podle něj nebylo nijak moc patrné, že prodělali infekční virové onemocnění a až do úterý byli v karanténě. "Mně se zdálo, že to nebylo znát, že se nám běhalo celkem slušně. Hráli jsme dobře, stokrát líp než na Slavii. O viróze bych se vůbec nebavil, to bylo v pohodě," mínil Folprecht.

"Klobouk dolů před klukama. V té situaci, v které byli, odvedli absolutní maximum. Museli jsme nuceně střídat a pět hráčů dohrávalo v křečích nebo s totálním vyčerpáním. Na tom pohybu hráčů bylo vidět, že v nich víc není," prohlásil trenér Jindřich Trpišovský. "Projevilo se, že v první fázi budou hráči takoví svěží, ale bohužel zhruba od té 75. minuty nám síly chyběly. To nic nemění na tom, že u spousty hráčů to pro mě bylo až obdivuhodné a za hranicí," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články