Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Liberečtí odcestovali do Baku, před zápasem by bod brali

Baku - Fotbalisté Liberce odcestovali do ázerbájdžánského Baku už dva dny před čtvrtečním úvodním utkáním základní skupiny Evropské ligy proti tamnímu Karabachu. Severočeši vyrazili o den dříve zejména kvůli daleké cestě a časovému posunu.

Milan Baroš v libereckém dresu
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Trenér Jindřich Trpišovský před více než čtyřhodinovou cestou žertoval, že má obavy hlavně ze starého letounu, jímž liberecká výprava do oblasti u Kaspického moře cestovala. "Nejvíc starostí mi dělá letadlo, protože jsem se teď dozvěděl, že letíme letadlem z roku 1981," řekl v žertu Trpišovský.

"Takže to je teď můj největší problém, abychom vůbec odletěli. Musím si ho pořádně prohlédnout. Z toho mám větší strach (než z hráčů Karabachu)," vtipkoval dál Trpišovský. Let se nakonec obešel bez větších problémů, byť americký stroj MD-80 bulharské společnosti, která byla založena teprve letos v květnu, byl viditelně zastaralý a opotřebovaný. Vzhledem k příznivému větru navíc nedošlo na mezipřistání ve Varně.

V Baku, kde je o dvě hodiny víc než v Česku, přivítalo Slovan podobně teplé počasí, jaké panovalo v Praze. Ve středu vpodvečer si Liberečtí poprvé zatrénují na stadionu Dalga Arena s kapacitou 6500 míst, kde se bude ve čtvrtek od 17:00 středoevropského času hrát.

S Karabachem se na přelomu července a srpna utkala ve 3. předkole Ligy mistrů Plzeň a postoupila po výsledcích 0:0 doma a 1:1 venku až díky gólu z 85. minuty. Ázerbájdžánský šampion tehdy hostil duel na jiném stadionu v Baku, v Karabachu totiž nemůže hrát kvůli špatné bezpečnostní situaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberecký Slovan odletěl do Ázerbájdžánu

"Myslím, že Karabach je tak dost silný soupeř, že na rozjezd ve skupině by byl bod skvělý. Budeme hlavně chtít vyhrávat doma, a když budeme bodovat venku, bude to skvělé. Ten úvodní zápas je hodně důležitý a myslím, že bod bychom všichni brali," řekl záložník Egon Vůch.

Severočeši odcestovali bez Petra Ševčíka a kapitána Lukáše Pokorného. Klíčový stoper si při víkendovém ligovém duelu s Plzní poranil koleno a bude mimo hru asi měsíc. Nahradit by ho měla nedávná posila Martin Latka a kapitánskou pásku by měl převzít útočník Milan Baroš, další letní akvizice.

"Zásahy do defenzivy vždy nejvíc bolí. Lukáš je náš kapitán, samozřejmě elitní stoper. Trošku ta kompaktnost defenzivy bude narušená. Lukáš je jediný levonohý hráč ve středu hřiště, navíc nám vypadl i jediný vysoký hráč základní sestavy. I to vše směřuje pro Martina, že by ho měl nahradit," uvedl Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články