Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Sparta si po derby spravila chuť, APOEL s přehledem porazila 2:0

Praha – Fotbalisté Sparty vyhráli v prvním domácím zápase v základní skupině Evropské ligy nad APOELem Nikósie 2:0. Na úvodní gól Fataie navázal v druhém poločase Brabec. Po úvodní remíze na hřišti Asterasu Tripolis získali Pražané do tabulky důležité tři body a jsou druzí za zatím suverénním Schalke. Utkání jste mohli sledovat prostřednictvím textové on-line reportáže.

Jakub Brabec
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Od začátku jsme diktovali tempo a jsem rád, že jsme vyhráli nejen kvůli vývoji ve skupině, ale také po derby. Splnili jsme to, co jsme chtěli, a to bylo vyhrát za každou cenu," prohlásil trenér Zdeněk Ščasný.

Sparta oproti prohranému derby se Slavií nastoupila s několika změnami. Z obrany vypadl zraněný Holek a chybující Hybš s Hušbauerem, šanci tak dostali Fatai, Mareček a Brabec. V základu kyperského celku zase chyběla největší hvězda, argentinský útočník Cavenaghi. Domácí se navíc museli obejít také bez podpory letenského kotle, který na protest proti finanční podpoře uprchlíků ze vstupného utkání bojkotoval.

Sparta byla od začátku aktivnější a ve 24. minutě se dočkala vedoucího gólu, když Lafata našel před prázdnou brankou Fataie. Vzápětí rozhodčí neuznali Krejčího trefu kvůli ofsajdu, v těžké pozici mířil mimo Fatai a podobně dopadli v závěru také Dočkal s Frýdkem. Hosté v prvním poločase kromě čtyř žlutých karet nepředvedli vůbec nic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - APOEL Nikósia

APOEL se dostal k jediné šanci

Po přestávce převzal aktivitu APOEL, ale s ojedinělou šancí Piatkowského si poradil brankář Bičík. Sparta navíc prakticky okamžitě zaváhání hostů v koncovce potrestala – po hodině hry se po rohu trefil Brabec. O pět minut později to mohlo být o tři góly, ale Jiráček trefil tyč.

Sparta poté až do konce bavila fotbalem a prodloužila si domácí neporazitelnost v základní skupině Evropské ligy na deset zápasů, zatímco APOEL prohrál i druhé utkání ve skupině. Další duel čeká letenský celek za tři týdny v Německu na hřišti vedoucího celku tabulky Schalke.

"Proti Slavii nám chyběl náběh za obranu a Fatai to hrál výborně, vlevo v obraně Frýdek a také Brabec, který jeden gól dal a druhý připravil. Získali jsme tři důležité body, ale zápasů je ještě hodně, takže si nemyslím, že by to byl klíčový zápas pro skupinu."

"Dali jsme do zápasu, co jsme mohli, a dostali jsme, co jsme si zasloužili," podotkl trenér APOELu Temuri Ketsbaia. "Příště se budeme snažit víc, všude jsme byli druzí a je to také o tom, co vydrží tým," dodal.

Sparta Praha - APOEL Nikósie 2:0 (1:0)

Branky: 24. Fatai, 60. Brabec. Rozhodčí: Gil - Sadczuk, Borkowski (všichni Pol.). ŽK: Jiráček, Matějovský - Vander, Antoniades, Mário Sérgio, Artymatas. Diváci: 9130.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články