Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Wolfsburg narazí na Everton, postoupit chce i Tottenham

Praha - Vedle fotbalistů Sparty dnes může slavit postup do jarních bojů v Evropské lize dalších 15 celků. Mohou se přidat k Salcburku, Legii Varšava, Fiorentině a Dynamu Moskva, které si účast v play-off zajistily už ve 4. kole. Náš web nabídne od 19:00 podrobnou on-line reportáž z utkání Wolfsburg - Everton.

Sport
zdroj: ČT4

Ve skupině A postoupí vítěz duelu mezi Villarrealem a Mönchengladbachem. Ve druhém utkání skupiny mezi Curychem a Apollonem Limassol si udrží šanci na postup jen vítěz, poražený se bude se soutěží v závěrečném kole loučit.

Téměř totožná je situace ve skupině B, kde se v přímém souboji o postup utkají Turín s Bruggami. Belgickému celku stačí k postupu i remíza, pokud zároveň Helsinky nevyhrají nad Kodaní. Ta potřebuje získat minimálně stejně bodů jako Turín, aby se udržela v boji o postup, Helsinkám pomůže jen výhra.

Definitivně jasno může být ve skupině C, kde mají Tottenham a Besiktas po osmi bodech, zatímco třetí Asteras jen čtyři. Pokud tedy Besiktas uhraje s Asterasem alespoň remízu, bude společně s Tottenhamem slavit postup. Londýňanům pak postup přinese i výhra nad již vyřazeným Partizanem Bělehrad.

Ve skupině D už má jistý postup Salcburk, který si může zajistit první místo ve skupině, když vyhraje na hřišti Celticu. Skotové však potřebují doma vyhrát, aby už měli jistotu postupu. V případě ztráty by se museli spoléhat na to, že Dinamo Záhřeb nezvítězí na hřišti Astry Giurgiu.

Skupina E už má také jistého postupujícího v Dynamu Moskva. Na druhém místě se drží PSV Eindhoven, který získá vstupenku do jarních bojů, když minimálně remizuje v Estorilu. Alespoň bod stačí také Interu Milán k postupu ve skupině F. Soupeřem mu bude Dněpropetrovsk, který má stejně jako St. Etienne a Karabach po čtyřech bodech a o postupujícím z nich tak rozhodne až poslední kolo.

Vyrovnané boje nabízí také skupina G, kde má nejlepší postavení Sevilla. Obhájce trofeje k postupu potřebuje vyhrát na hřišti Feyenoordu Rotterdam. V případě remízy posune Sevillu dál remíza mezi Rijekou a Standardem Lutych. Feyenoord by pak postoupil při výhře nad Sevillou a remíze v souběžném utkání. Přímý souboj o postup čeká Wolfsburg a Everton. Oba celky by postoupily v případě, že remizují a zápas Krasnodaru s Lille skončí rovněž dělbou bodů či výhrou Krasnodaru.

Sport
zdroj: ČT4

Ve skupině J míří za postupem Dynamo Kyjev. Potřebuje k tomu porazit Rio Ave či remizovat, pokud zároveň Steaua Bukurešť vyhraje nad Aalborgem. Pak by šli dál jak Ukrajinci, tak Rumuni. Postoupit může i Aalborg, pokud vyhraje nad Steauou a Dynamo zároveň prohraje.

Skupina K má jistého postupujícího ve Fiorentině. Druhou postupovou příčku si může zajistit Guingamp, pokud získá více bodů než PAOK Soluň v souboji s Dinamem Minsk. Také ve skupině L se hraje už jen o jedno postupové místo, jelikož Legia Varšava už jedno zabrala. Trabzonspor půjde ve čtvrtek dál, pokud vyhraje nad Metalistem Charkov. Při remíze musí spoléhat na to, že Lokeren nevyhraje nad Legií.

Program 5. kola základních skupin fotbalové Evropské ligy:

Skupina A:
21:05 Villarreal - Mönchengladbach, FC Curych - Apollon Limassol.

Skupina B:
21:05 FC Turín - FC Bruggy, HJK Helsinky - FC Kodaň.

Skupina C:
21:05 Tottenham - Partizan Bělehrad, Asteras Tripolis - Besiktas Istanbul.

Skupina D:
21:05 Celtic Glasgow - Salcburk, Astra Giurgiu - Dinamo Záhřeb.

Skupina E:
18:00 Dynamo Moskva - Panathinaikos, 21:05 Estoril - PSV Eindhoven.

Skupina F:
21:05 St. Etienne - Karabach, Inter Milán - Dněpropetrovsk.

Skupina G:
19:00 Feyenoord Rotterdam - Sevilla, Rijeka - Standard Lutych.

Skupina H:
18:00 Krasnodar - Lille, 19:00 Wolfsburg - Everton.

Skupina I:
19:00 Slovan Bratislava - Young Boys Bern.

Skupina J:
19:00 Aalborg - Steaua Bukurešť, Dynamo Kyjev - Rio Ave.

Skupina K:
19:00 Dinamo Minsk - PAOK Soluň, Guingamp - Fiorentina.

Skupina L:
19:00 Trabzonspor - Metalist Charkov, Lokeren - Legia Varšava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články