Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jasný ofsajd, lamentují ve Valencii po přehmatu sudích v prvním semifinále

Madrid – Fotbalisty Sevilly dělí jediný zápas od vysněného finále Evropské ligy. Naopak jejich soupeř z Valencie nemůže po čtvrteční prohře 0:2 přijít na jméno rozhodčímu, protože první gól domácích padl z jasného ofsajdu.

Stéphane Mbia ze Sevilly vstřelil gól z ofsajdu proti Valencii v semifinále Evropské ligy
zdroj: ČTK/EFE autor: Julio Munoz

Ve 33. minutě se o něj postaral záložník Stéphane Mbia, který se po centru Ivana Rakitiče z přímého kopu ocitl zcela sám před brankou. "Vůbec nevím, co se tam stalo. Nevěděl jsem, kde stojím, a najednou jsem měl míč, tak jsem dal gól," uvedl na webu UEFA.

"Vím, že první gól byl z ofsajdu a rozhodčí nám pomohli," řekl trenér Sevilly Unai Emery. "Ale zápas to nijak výrazně neovlivnilo. Navíc jsme měli i další šance," přidal kouč, který v letech 2008 až 2012 vedl právě Valencii a třikrát s ní obsadil ve španělské lize třetí místo.

V jeho bývalém klubu viděli první branku zcela odlišně. "Ovlivnila celý zápas. Myslím, že to nemusím nijak zvlášť rozebírat, protože televizní záběry mluví zcela jasně," prohlásil trenér Valencie Juan Pizzi. "Mrzí mě to, protože jsme dali do zápasu všechno a odešli jsme s prázdnou," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól z ofsajdu v utkání Sevilla - Valencia

Prezident Valencie Amadeo Salvo byl v kritice sudího Damira Skominy a jeho asistentů mnohem tvrdší. "Pochopím chybu při rychlé akci, ale ne teď, kdy všichni hráči stáli a asistent všechno jasně viděl. Sevilla i Valencia si zaslouží rozhodování na mnohem vyšší úrovni," prohlásil.

Salvo dokonce vyzval UEFA, aby Skominu vyškrtla ze seznamu pohárových rozhodčích. Sankcí za kritiku se nebojí. "Co by nám mohli udělat? Nic horšího, než se nám teď stalo v zápase, to určitě nebude."

Odveta oba celky čeká za týden a Valencia věří, že o postup do finále doma ještě zabojuje. "Jsem přesvědčený, že jsme neřekli poslední slovo. Na Mestalle to zdramatizujeme," prohlásil Pizzi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články