Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nešťastník Rabušic: Kdybych vyrovnal, vypadal by zápas jinak

Liberec - Mohl být hrdinou liberecké jízdy v Evropské lize. Útočník Michael Rabušic proti Freiburgu ale střelecky selhal a po zápase si hodně vyčítal, že za stavu 0:1 neproměnil na startu druhého poločasu dvě velké šance na vyrovnání. "Tenhle zápas beru na sebe. Měl jsem dát gól na 1:1 a zápas by byl úplně jiný. Moje chyba, to byl jasný gól," litoval Rabušic.

Zklamaní hráči Liberce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Rabušic proti Freiburgu potvrdil, že neprožívá dobré období. Gólově vyšel naprázdno už v šestém soutěžním utkání po sobě. Nejprve na startu druhé půle trefil tyč a pak jen vnější brankovou konstrukci.

Severočeši místo vyrovnání podruhé inkasovali a pak už dokázali v závěru jen snížit. "Freiburg byl takový přímočařejší. I tak jsme šance měli a ten gól jsme měli dát mnohem dříve," řekl Rabušic.

Litoval také nepovedeného vstupu do zápasu. Slovan začal pasivně a ve 23. minutě inkasoval. "Začátek nebyl od nás nejlepší. Zbytečně jsme zalezli a dostali gól. Zase jsme začali hrát až po inkasovaném gólu," připomněl Rabušic, že Liberec má s nepovedenými vstupy na podzim často problémy.

Před závěrečným kolem skupiny v Estorilu už Severočeši nemají situaci ve vlastních rukách. Pokud Freiburg porazí Sevillu, nepomůže Liberci ani případná výhra v Portugalsku. Rabušic ale stále věří v postup. "Pojedeme tam s tím, abychom vyhráli a ten postup zvládli. Dneska se to nepovedlo, i když myslím, že jsme na to měli. Bohužel jsme to nezvládli, ale máme ještě jednu šanci v Portugalsku," uvedl Rabušic.


Krmaš: Chceme jít dál

V pravý čas se dočkal Pavel Krmaš první výhry v kariéře na hřišti Liberce. Obránce, který se v prestižním utkání proti krajanům na hřišti stačil i poškorpit s libereckým kapitánem Radoslavem Kováčem, teď věří, že Freiburgu už v posledním kole skupiny postup neunikne.

"Už před zápasem jsem říkal, že to tady budeme mít těžké. Z vlastní zkušenosti vím, že to v Liberci nikdy nebylo lehké. Ale vyhráli jsme zaslouženě. V první půli jsme byli jasně lepší, ve druhé jsme měli podobně šancí jako Liberec. Jsem rád, že se mi tady s Freiburgem povedlo vyhrát, i když to je na úkor českého týmu," líčil.

Václav Pilař, v utkání náhradník Freiburgu:

"Trošku to mrzí, ale trenér se tak rozhodl. Nevím, jestli mě chtěl trošku pošetřit, protože jsem v sobotu hrál ligu, nebo prostě vsadil na jiné hráče. Snad si zahraju hned o víkendu. Pro nás to byl hrozně důležitý zápas. Je dobře, že teď máme všechno ve svých rukou. Ale snad už postoupíme, když se to takhle vyvinulo."

Zápas prožíval dost emotivně. Nejvíc vybuchl na konci prvního poločasu, kdy mu v hlavičkovém souboji dal loktem domácí lídr Kováč, Krmašův někdejší parťák ze Sparty. Oba hráči se do sebe pak málem ručně pustili. "Do médií není publikovatelné, co jsme si říkali, byla to taková emoční výměna názorů. Ale pak jsme si to vyříkali a po zápase se normálně pozdravili. Takové věci se ve fotbale stávají, život jde dál. Nikdy jsme spolu neměli problém a nebudeme ho mít ani teď," prohlásil Krmaš.

Před vyvrcholením skupiny si nechce připustit, že by Freiburg zůstal mimo postupovou hru. "Ani nevím, jaký byl výsledek dalšího zápasu, nevím, jaké jsou postupové možnosti. Teď si vychutnávám výhru z Liberce, ostatní mě teď až tak nezajímá. Ale je jasné, že doma nás ještě čeká hodně těžký zápas se Sevillou," dodal Krmaš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články