Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec zkusí podruhé zaskočit Sevillu

Sevilla - Fotbalisté Liberce před sebou mají jeden z vrcholů podzimu. Čeká je papírově nejtěžší zápas základní skupiny Evropské ligy, představí se totiž na hřišti vedoucího týmu tabulky Sevilly. Severočeši v úvodním souboji před čtrnácti dny až v oslabení dvě minuty před koncem přišli o cenné vítězství, uhráli ale překvapivou remízu 1:1. Obrat favorita o body zkusí i tentokrát. Podrobný on-line přenos nabídne od 21:05 náš web.

Sport
zdroj: ČT4

Případný bodový zisk by Slovan znovu přiblížil k vysněnému postupu. Po polovině skupiny je bez porážky na druhém místě tabulky s náskokem tří bodů na třetí Freiburg, na první Sevillu ztrácí dva body. Španělský favorit může v případě vítězství už s předstihem slavit postup.

Severočeši se na zápas s vítězem soutěže z let 2006 a 2007 těší, ale předpokládají, že o postupu se bude rozhodovat až v následujícím domácím utkání s Freiburgem. "Zápas v Seville pro nás bude svátkem. Věřím, že si to všichni užijeme a zápas odehrajeme s hlavou nahoře. Ale myslím, že rozhodující zápasy teprve přijdou," řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberci se vrací Sackey, v Seville bude chytat Hroššo

Liberečtí věří, že v poháru opět dají zapomenout na nepovedený výkon z ligy. Už dvakrát se jim stalo, že v domácí soutěži před pohárovým duelem prohráli a inkasovali čtyři góly, v Evropské lize ale poté vždy uspěli. Tentokrát v generálce na Sevillu remizovali v sobotu se Znojmem 0:0, poslední soutěžní výhru si připsali v 2. kole Evropské ligy 3. října nad Estorilem.

Šilhavý k osmizápasové neporazitelnosti v pohárech:

"Až to bude mít efekt v podobě dalšího postupu, bude to příjemnější. Ale je to obrovský úspěch pro tenhle tým. Ač nejsme favoriti, tak to v těch pohárech zvládáme. Je to pro nás obrovská šance poprat se o ten postup."

"My jsme vždy před zápasem Evropské ligy dostali v lize naloženo. Teď to bylo jen 0:0, takže myslím, že nás to nepoznamená. Ale fakt si z toho už musíme vzít ponaučení," uvedl útočník Michael Rabusič, který dal v základní skupině Evropské ligy dva góly, zatímco v domácí soutěži střelecky mlčí od červencového 2. kola.

Sport
zdroj: ČT4

Liberečtí doufají, že se jim povede zopakovat výkon z prvního duelu. Se Sevillou dosud neprohráli, remízou skončil i první vzájemný duel před sedmi lety. Sebedůvěru dodává Slovanu i aktuální pohárová bilance - už osm duelů Evropské ligy po sobě neprohrál a dokázal uspět v předešlých třech zápasech venku v Udine, Curychu i Freiburgu.

"Věřím, že můžeme uspět. Chceme vybojovat body do tabulky, abychom hráli poháry i na jaře," řekl slovenský brankář Lukáš Hroššo, který mezi tyčemi zastoupí Přemysla Kováře. Gólmanská jednička pyká za vyloučení ze závěru prvního duelu.

Sevilla také nezažívá v domácí lize nejlepší období. V sedmi zápasech Evropské ligy v této sezoně ztratila první body až po remíze v Liberci, ve španělské soutěži ale dvakrát za sebou prohrála a klesla až na čtrnácté místo.

Liberecký kouč zvažuje, zda nasadit obránce Ondřeje Kušníra, jemuž hrozí třetí žlutá karta, znamenající jednozápasový distanc. Až na Kováře má Šilhavý k dispozici kompletní kádr.

Severočechy přivítalo v Seville velmi příjemné počasí, teplota přes den dosáhla k 25 stupňům. "Přiznám se, že mě to překvapilo. To sluníčko bylo hodně příjemné z té naší sloty. V sedm večer je už chládek. My hrajeme v devět, takže to nebude problém," uvedl Šilhavý. Na zápas má podle odhadů dorazit mezi šestnácti a dvaceti tisíci lidí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články