Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Basilej vyřadila Tottenham po penaltách, postoupily i Benfica a Fenerbahce

Basilej - Fotbalisté Tottenhamu vypadli v semifinále Evrospké ligy na hřišti Basileje. Po remíze 2:2 dospěl zápas do prodloužení. V něm gól nepadl a rozhodly až penalty, kde byl úspěšnější domácí tým. Lazio s nejlepším střelcem soutěže Liborem Kozákem v odvetě čtvrtfinále remizovalo v Římě s Fenerbahce 1:1 a po úvodní porážce 0:2 v soutěži končí. Čtvrtým postupujícím je Benfica Lisabon, která vyřadila po remíze 1:1 Newcastle. Už vpodvečer postoupila londýnská Chelsea přes prohru v Kazani 2:3. Semifinále se bude losovat v pátek ve švýcarském Nyonu.

Utkání Basilej - Tottenham Hotspur
zdroj: Getty Images autor: Julian Finney

Lazio hrálo za zavřenými dveřmi kvůli rasismu svých fanoušků podruhé za sebou, ale tentokrát nedokázalo napodobit minulý triumf 3:1 nad Stuttgartem. Kozák opět nastoupil v základní sestavě domácích, ale žádnou ze svých šancí neproměnil, do statistik se zapsal jen žlutou kartou a zůstal v soutěži na osmi brankách.

Římané se v utkání pod vedením českého rozhodčího Pavla Královce dostali do vedení po hodině hry, když Lulič hlavou zužitkoval Candrevův centr. Laziu v té chvíli stačil k prodloužení jediný gól. Ten však vstřelil v 73. minutě hostující Erkin. Přemožitel Plzně z osmifinále si zahraje semifinále evropské soutěže poprvé v historii stejně jako Basilej.

Švýcarský celek s Tottenhamem prohrával po trefě Dempseyho z 23. minuty, Salah a Dragovic ale otočili skóre. Prodloužení zařídil "Kohoutům" sedm minut před koncem svou druhou brankou Dempsey. V poslední minutě dostal červenou kartu obránce Tottenhamu Vertonghen, a i když jeho spoluhráči v prodloužení neinkasovali, následný penaltový rozstřel nezvládli. Proměnili jen jediný pokus, zatímco domácí všechny.

Benfika remízou 1:1 v Newcastlu potvrdila výhru 3:1 z Lisabonu a po dvou letech si zahraje o finále EL. Domácí poslal do vedení v 71. minutě Cissé, ale porážku Portugalců odvrátil v nastavení Salvio.

Výsledky odvetných utkání čtvrtfinále Evropské ligy:

Lazio Řím - Fenerbahce Istanbul 1:1 (0:0)
Branky: 60. Lulič - 73. Erkin. Rozhodčí: Královec. První zápas: 0:2, postoupilo Fenerbahce.

Newcastle - Benfica Lisabon 1:1 (0:0)
Branky: 71. Cissé - 90.+2 Salvio. Rozhodčí: Bebek (Chor.). První zápas: 1:3, postoupila Benfica.

Basilej - Tottenham 2:2 po prodloužení (2:2, 2:1), na penalty 4:1
Branky: 27. Salah, 41. Dragovic - 23. a 83. Dempsey. Rozhodčí: Benquerenca (Portug.). ČK: 90. Vertonghen (Tottenham). První zápas: 2:2, postoupila Basilej.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články