Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Kúdela: Twente potvrdilo kvalitu, ale chtěli jsme ho porazit

Mladá Boleslav - Fotbalistu Mladé Boleslavi Ondřeje Kúdelu mrzelo, že jeho tým ve čtvrtek ukončil letošní působení v pohárové Evropě a s Twente Enschede prohrál i domácí odvetu 3. předkola Evropské ligy 0:2. Zraněními sužovaní Středočeši chtěli nizozemského favorita i po brzkém inkasovaném gólu porazit za každou cenu.

Fotbalisté Mladé Boleslavi
zdroj: ČT24

Kúdela věřil, že by Boleslavští mohli nepříznivý stav dvojutkání rychlým nástupem zvrátit. "Říkali jsme si, že pokud vstřelíme kontaktní gól, tak by to s nimi mohlo nějakým způsobem zamávat a trochu je to rozhodit, ale opak byl pravdou," řekl pětadvacetiletý záložník po utkání novinářům.

Po úvodním Chadliho zásahu z deváté minuty prý domácí nepřemýšleli o tom, že by je v tu chvíli do další fáze EL posunuly jen čtyři vstřelené branky. "My jsme na to ani nechtěli pořádně myslet. I po tom gólu jsme si říkali, že budeme hrát pořád stejně, snažit se utkání zvrátit a vyhrát za každou cenu," prozradil Kúdela.

Přestože v Enschede hrál kvůli rozsáhlé marodce na pozici stopera, v domácí odvetě se vrátil na své tradiční místo záložníka v netradičním rozestavení 3-4-3. "Trenér to takhle zvolil. My jsme říkali, že musíme směrem k zápasu nějak změnit stav. Chtěli jsme něco udělat a postoupit, protože jsme chtěli zůstat v Evropě co nejdéle. Bohužel se to nepodařilo," litoval defenzivní univerzál.

Boleslav se chce příští rok vrátit do boje o poháry

Kúdela nechtěl spekulovat, zda by Boleslav v plné síle nad Twente uspěla, nastupovat v sestavě bez devíti zraněných hráčů však podle něj bylo hodně náročné. "Je pravda, že jsme tak nehráli ani v přípravě, ale snažíme se s tím poprat a bojujeme. Občas tam byly dobré věci, ale my potřebujeme v utkání více těch lepších momentů," upozornil bývalý fotbalista Slovácka, Kladna či Sparty Praha.

Dvojzápas s předloňským nizozemským mistrem byl podle něj nesrovnatelný s předchozím duelem s druholigovým islandským Thórem Akureiry. Ten Boleslav ve 2. předkole vyřadila po výhrách 3:0 a 1:0. "V prvním zápase jsme narazili na tým, který - bez urážky - nebyl kvalitativně lepší a věděli jsme, že ho musíme porazit. Teď jsme se potkali s mančaftem, který byl silný na balonu a prokázal individuální kvality. V odvetě trestali naše chyby. Nemuseli se nikam hnát a čekali na nás," připomněl Kúdela.

Doufá, že v nejbližších dnech se tým z města automobilů dá alespoň částečně zdravotně do pořádku a v domácí soutěži zabojuje o místa zajišťující návrat do pohárů v příštím ročníku. "Kluci už se postupně uzdravují, takže mančaft se bude postupně doplňovat a kvalita bude vyšší. Budeme se prát o ty nejvyšší příčky," doplnil bývalý reprezentant do 21 let.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články