Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň se kvůli špatnému stavu hřiště utká s kosovským Ballkani v Albánii

Nikoli v Prištině, ale na albánském národním stadionu v Tiraně sehrají fotbalisté Plzně utkání předposledního 5. kola skupinové fáze Evropské konferenční ligy s kosovským Ballkani. Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) tam přesunula duel kvůli špatnému stavu hřiště v Kosovu.

Fotbalisté Plzně
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"V průběhu pozdního odpoledne jsme byli ze strany UEFA informováni, že kvůli špatnému stavu hrací plochy není možné utkání Evropské konferenční ligy odehrát na stadionu v Prištině. Novým místem pro čtvrteční duel byl zvolen stadion v Tiraně," uvedl tiskový mluvčí západočeského klubu Václav Hanzlík.

Plzeňští se představí na stejném místě, na němž česká reprezentace v říjnovém kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy 2024 podlehla Albánii 0:3.

Změna dějiště utkání je komplikací nejen pro klub, ale i pro fanoušky. "Samozřejmě si uvědomujeme, že tato zpráva pro ně není příznivá, ale jako klub toto rozhodnutí nedokážeme nijak ovlivnit. Naším cílem je všechny naše příznivce o této změně informovat, aby si dokázali, pokud možno, přebukovat, případně stornovat své letenky. Samozřejmě jim budeme maximálně nápomocni i ve věci vstupenek a dalších náležitostí ohledně cesty do Albánie," prohlásil Hanzlík.

Klub bude fanoušky, kteří si zakoupili vstupenku na zápas v Kosovu, kontaktovat prostřednictvím e-mailu s dotazem, zda mají o zápas nadále zájem. Noví zájemci o zápas se mohou ozvat na klubové adrese vstupenky@fcviktoria.cz.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka v hlavní fázi Konferenční ligy ještě neztratili ani bod a dvě kola před koncem mají zajištěný nejen postup do jarní vyřazovací části, ale i prvenství ve skupině C. Dalšími soupeři v ní jsou Astana a Dinamo Záhřeb.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články