Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ferdinand : Za Anglii už si sotva zahraju

Londýn – Pomalu, ale jistě, se anglický obránce Rio Ferdinand smiřuje s tím, že jeho reprezentační kariéra skončila. Hvězdu Manchesteru United mrzí, že se nedočká vysněné stovky zápasů v anglickém dresu. Ferdinand se nedostal do nominace ani poté, co z ní kvůli zranění vypadl Gary Cahill z Chelsea. Místo něj nový kouč Roy Hodgson povolal nezkušeného Martina Kellyho z Liverpoolu. 

Anglický obránce Rio Ferdinand
zdroj: gettyimages autor: Michael Regan

Spekuluje se o tom, že Ferdiand v nominaci chybí kvůli napjatým vztahům s Johnem Terrym. Stoper Chelsea údajně loni v říjnu rasisticky urazil Ferdinandova bratra Antona z Queens Park Rangers. Anglická asociace za to vzala Terrymu kapitánskou pásku a 9. června se musí spoluhráč Petra Čecha dostavit k soudu. Kouč Hodgson však spojitost odmítá.   

Oficiálně Ferdinand odchod z reprezentace ohlásit nehodlá. "Vždycky jsem říkal, že dokud budu hrát, reprezentace se nezřeknu. A to platí pořád. Jsem stále k dispozici," uvedl třiatřicetiletý obránce.

"Je třeba říct, že v reprezentaci to pro mě asi skončilo. Když mě nepovolají teď, zvlášť když se někdo zranil, tak už mě asi nevezmou nikdy," citoval Ferdinanda list The Sun.

Na kontě má 81 zápasů za Anglii a nebýt série zdravotních problémům a osmiměsíčního trestu za zmeškání dopingové kontroly, zřejmě už mohl mít vytouženou stovku. Tolik startů za anglický výběr nasbíralo jen pět hráčů. "Doufal jsem, že těch sto zápasů odehraju, ale z různých důvodů se to nestalo. Je to zklamání, ale svědčí to o tom, že ve fotbale nemáte nikdy nic jisté," prohlásil Ferdinand.

Naposledy reprezentoval před rokem v kvalifikaci na Euro proti Švýcarsku, z dalších zápasů ho vyřadila zranění. Na turnaji hrál naposledy na mistrovství světa v JAR. "Musím přiznat, že jsem nečekal, že to bude můj poslední šampionát," řekl Ferdinand. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články