Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Jablonec porazil v Superpoháru Plzeň 3:2

Plzeň - Fotbalisté Jablonce poprvé vyhráli Superpohár. Severočeši coby vítěz Poháru České pošty uspěli v souboji s ligovým mistrem Plzní, přestože na západě Čech prohrávali 0:1 po rychlé brance domácího Tomáše Wágnera. Po změně stran ale Jablonečtí otočili skóre, když se mezi 57. a 63. minutou trefili Vít Beneš a Michal Hubník. V nastavení zvýšil Jan Kopic a Wágner vzápětí už jen snížil na 2:3. Severočeši získali v součtu s dvěma triumfy v domácím poháru třetí trofej ve své historii.

Vítězný tým Superpoháru - FK Baumit Jablonec
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Západočeši vedli po gólu Tomáše Wágnera, ale Vít Beneš s Michalem Hubníkem a Janem Kopicem ve druhé půli skóre otočili. Wágner už znovu jen snížil. Trenér Jablonce Roman Skuhravý od svého květnového nástupu do funkce získal s týmem už druhou trofej. Severočeši mají v součtu s dvěma triumfy v domácím poháru třetí trofej ve své historii.

Plzeň šetřila hned několik opor včetně kapitána Pavla Horvátha na úterní duel 2. předkola Ligy mistrů se Sarajevem. V sestavě se tak objevili i čtyři hráči, kteří na jaře hráli za jiné kluby. A právě tři z nich připravili úvodní gól zápasu.

Po brejku Petržela uvolnil na levém křídle Hořavu, který stihl zdánlivě ztracený míč ještě na hřišti a jeho střílený centr tečoval těsně před brankářem Špitem útočník Wágner.

Jablonec, který nastoupil v nejsilnější sestavě, však postupně začal mít na hřišti převahu. Do šancí se dostával zejména Piták, ale při úniku od půlky hřiště se nechal předběhnout a ze šance nic nebylo, o chvíli později pak pálil jen do tyče.

Po změně stran zas nevyužil velmi dobrou pozici střídající Kopic, z následného rohu už ale Jablonec srovnal. Brankář Pavlík se přes chumel hráčů neprodral k míči a Beneš poslal hlavou míč do sítě.

Trenér Plzně Pavel Vrba:

O chvíli později pak Jablonec udeřil podruhé. Vaněk vrátil míč pod sebe a Hubník tvrdou střelou pod břevno rozhodl.

Plzeň si ještě vytvořila tlak, ale na vyrovnání nedosáhla. Wágner sice dal v poslední minutě gól, který sudí nejprve uznal, ale po výrazných protestech jabloneckých hráčů gól správně neuznal, protože akci předcházel ofsajd Rajtorala, který v době přihrávky vybíhal zpoza branky. V závěru pak završil jablonecké vítězství Kopic. Na výhře Severočechů nic nezměnila ani druhá trefa Wágnera v utkání.

Viktoria Plzeň - Baumit Jablonec 2:3 (1:0)

Branky: 5. a 90.+4 Wágner - 57. Beneš, 63. Hubník, 90.+3 Kopic. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Jiřík. ŽK: Kovařík, Procházka, Darida, Řezník - Piták, Loučka.

Plzeň: Pavlík - Řezník, Hejda, Čišovský (46. Procházka), Kovařík - Hanousek (70. Darida), Hořava - Hora, Kolář, Petržela (64. Rajtoral) - Wágner. Trenér: Vrba.

Jablonec: Špit - Rossi, Eliáš, Beneš, Novák - Vošahlík (46. Kopic), Loučka, Vaněk, Čížek (58. Zoubele) - Piták - Hubník (79. Třešňák). Trenér: Skuhravý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články