Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

V Praze se střetly stovky fanoušků Sparty s policií

Praha - Na Václavském náměstí v Praze se dnes večer střetlo asi 300 radikálních fanoušků fotbalové Sparty s policejními těžkooděnci. Policie asi 20 výtržníků zadržela. Při zásahu bylo podle předběžných informací několik fanoušků lehce zraněno. Jeden, který napadl policistu, je podezřelý z útoku na úřední osobu, řekla ČTK mluvčí policie Andrea Zoulová.

Zatýkání fotbalových hooligans
zdroj: ČTK

Fotbaloví hooligans většinou v kuklách či s šálami přes obličej pochodovali s vlajkami svého klubu z Letenských sadů do centra. Policisté skupinu monitorovali. Vzhledem k tomu, že fanoušci používali pyrotechniku, napadali kolemjdoucí a ohrožovali provoz, policie povolala speciální pořádkové jednotky a posily z dalších složek.

Skupina fanoušku došla na Václavské náměstí k soše sv. Václava. Zde za hlasitého skandování začali na policisty házet světlice a dělobuchy. "Z bezpečnostních a taktických důvodů došlo k zásahu na Václavském náměstí, kde je ideální volné prostranství. Navíc hrozilo, že se skupina vydá na magistrálu nebo do metra," řekla Zoulová.

Policie poté skupinu rozehnala, asi 20 nejagresivnější fanoušků zatkla a ostatní se rozešli v menších skupinkách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články