Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Klokani pláčou, osud Ďolíčku je zřejmě zpečetěn

Praha – Fanoušci vršovických Bohemians 1905 pláčou. Možnost, že by se jejich tým opět podíval do legendárního Ďolíčku, je totiž zřejmě definitivně passé. Majoritní akcionář klubu, společnost Cifi Football, vydal prohlášení, z něhož je jasně patrné, že klokani zůstanou v Edenu. Firma totiž na opravu původního stadionu nemá peníze a pozemky pod ním chce v budoucnu prodat.

"Další setrvání na stadionu v Ďolíčku bylo neudržitelné. Projekt Ligové stadiony 2012 zcela jasně a závazně určuje, jaké parametry musí mít všechny stadiony v České republice, na kterých se bude hrát nejvyšší soutěž. Tyto parametry stadion v Ďolíčku nesplňuje a jeho rekonstrukce by majitele, společnost Bohemians Real, stála nemalé investiční výdaje. Takové prostředky společnost nemá a je zcela jasné, že by se investice v takovém rozsahu nikdy nevrátila," píše se v prohlášení.

Bohemians 1905 se tedy museli utábořit v Edenu. To se ale fanouškům vůbec nelíbí. Hned první zápas Gambrinus ligy, derby se Slavií, vzbuzoval u skalních fandů obou týmů emoce. Někteří z nich se dokonce rozhodli zápas ignorovat.

Proč bylo stěhování výhodnější? "Tento krok ušetří prostředky především klubu, jehož finanční situace je nelehká. Výrazně se sníží náklady na pronájem a provoz stadionu, o více než jednu třetinu, a také se otevírá zajímavý potenciál pro oslovování nových sponzorů a partnerů," stojí dále v prohlášení. Jinými slovy to znamená, že možnost návratu do Ďolíčku je jen zbožným přáním.

To ostatně naznačují i slova Miroslava Pomikala z politického hnutí Desítka pro domácí. "Důvod, proč stěhovat Bohemku z Ďolíčku, není ten, aby měla hezký stadion v Edenu, ale evidentně se tam jedná o pozemky, které jsou pod stadionem," tvrdí. Ondřej Oravec, zástupce Cifi Football, to potvrzuje. "Za ideálního stavu bychom ty pozemky prodat chtěli," říká. "Asi to pro nás znamená ztrátu Ďolíčku," smutní jeden z početného zástupu vršovických fanoušků.

Synot Tip Aréna
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články