Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Třetím členem vedení fotbalové Slavie je Vik

Praha - Třetím členem představenstva fotbalové Slavie Praha byl na dnešní valné hromadě zvolen Roman Vik. Generální ředitel letecké společnosti Travel Service doplnil ve vedení Petra Doležala a Tomáše Rosena, který byl potvrzen ve funkci předsedy.

Logo Slavie Praha
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Po zvolení třetího člena složení představenstva Slavie opět odpovídá požadavkům českého právního řádu. Vik je s klubem spojen již delší dobu. Travel Service je významným obchodním partnerem firmy Canaria Travel, jejíž logo nosí slávisté na dresech.

"Chceme být akční. Podnikatelské schopnosti Vika jsou velké a věřím, že svoje zkušenosti přenese i do Slavie," řekl na tiskové konferenci Rosen, který spolu s Doležalem vlastní majoritní balík akcií Slavie ve výši 61 procent, 38 procent má stále britská společnost ENIC a zbylé procento drobní akcionáři.

ENIC možná mezi majiteli už dlouho figurovat nebude. "Jednáme o odkoupení jeho podílu," řekl Rosen.

S Doležalem vlastnictví rozhodujícího podílu akcií dlouho tajili, oznámili ho až začátkem března. "Netajili jsme to, jen jsme to nezveřejnili a v tom je veliký rozdíl. Zprávy v tisku poškozovaly klub i výstavbu stadionu, proto jsme to nyní zveřejnili," řekl Rosen.

Na konci ledna Slavia navýšila základní jmění společnosti o 442 milionů korun. "To mělo jeden účel. Hospodaření bylo záporné, dlouhodobá kumulovaná účetní ztráta byla vyšší než základní jmění společnosti. Dluh vznikal prakticky od vstupu ENIC do Slavie, nyní tomu tak již není," uvedl Rosen s tím, že předpokládá, že letos bude Slavia vykazovat v účetnictví černá čísla.

V médiích se v poslední době spekulovalo také o vlastníkovi nového stadionu v Edenu, jehož výstavba spěje k finiši. Rosen nepřímo odkryl, že hlavní slovo ve společnosti E Side Property, která je investorem projektu, mají rovněž majitelé Slavie. "Akcionářská struktura E Side kopíruje akcionářskou strukturu Slavie. Touto cestou to máme pod kontrolou," uvedl Rosen.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články