Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona spoléhá proti Stuttgartu na Messiho

Praha - Další krok na cestě za obhajobou vítězství v Lize mistrů stojí před fotbalisty Barcelony. Po remíze 1:1 v úvodním osmifinálovém utkání na hřišti Stuttgartu se španělský velkoklub chystá na domácí odvetu na Nou Campu a opět spoléhá na nepolapitelného útočníka Lionela Messiho, který vstřelil posledních šest ligových branek svého týmu. V druhém dnešním duelu bude Bordeaux s českým reprezentantem Jaroslavem Plašilem střežit náskok 1:0 ze stadionu Olympiakosu Pireus. Přímý přenos souboje Barcelony se Stuttgartem uvidíte od 20:45 v přímém přenosu na ČT2 a zpravodajském webu ČT24. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Messi drží Barcelonu ve hře o španělský titul. O víkendu třemi góly sestřelil Valencii a dohromady v této sezoně zaznamenal ve všech soutěžích už 29 branek. Spoluhráči věří, že si střelecký prach schoval i do středeční odvety, zvlášť když ostatní útočníci nyní tápou. "Messi je nejlepší na světě. Má úžasnou formu a snad mu vydrží i v dalších zápasech," řekl na adresu držitele Zlatého míče brankář Victor Valdés. 

Stuttgart se však má na pozoru i před dalšími barcelonskými hráči a tuší, že k postupu bude potřebovat výkon na hranici možností. "Proti jakémukoliv jinému soupeři by byly šance vyrovnané, ne však proti Barceloně. Ale pořád je tu malá šance a my do toho dáme vše. Musíme být kompaktní a agresivní a hlavně obrovsky pozorní v obraně," uvedl běloruský záložník Alexandr Hleb.



Barcelona s německými soupeři neprohrává. V posledních 14 duelech
proti týmům z bundesligy jedenáctkrát vyhrála a třikrát remizovala.
Středečního soupeře porazila v předminulé sezoně 3:1, od té doby ovšem
Stuttgart na hřišti soupeře v evropských pohárech neprohrál. 

Bordeaux s Plašilem má jedinečnou šanci poprvé od roku 1988 postoupit mezi osm nejlepších týmů Evropy. Do odvety půjde po výhře 1:0 na hřišti Olympiakosu s vědomím, že mu stačí uhrát nerozhodný výsledek. V této sezoně Ligy mistrů francouzský šampion ještě neprohrál a z vítězství se radoval v šesti ze sedmi zápasů.


V posledních dnech ale ztrácí dech. V domácí soutěži přišel o desetibodový náskok v čele tabulky, ze soutěžní výhry se naposledy radoval před třemi týdny v Řecku. "Je pravda, že teď nehrajeme tak dobře. Ale věříme si, máme dobrou výchozí pozici. Bylo by krásné postoupit před vlastními fanoušky do čtvrtfinále, pro celý klub by to byla velká vzpruha," prohlásil záložník Yoann Gourcuff. 

Olympiakos slibuje, že nebude na nic čekat a od začátku se pustí do útočení. "Do Bordeaux jedeme vyhrát. Musíme skórovat a věřit v šanci na postup. Hlavně nesmíme podlehnout osudu," uvedl obránce řeckého celku Olof Mellberg.

Středeční program osmifinále LM:

FC Barcelona - VfB Stuttgart (přímý přenos na ČT2), rozhodčí Hamer (Luc.), první zápas 1:1 

Girondins Bordeaux - Olympiakos Pireus, rozhodčí Benquerenca (Port.), první zápas 1:0

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články