Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Real Madrid bude v Lyonu odvracet vyřazení

Madrid - Hvězdný tým fotbalistů Realu Madrid bude muset v Lize mistrů odvracet hrozbu překvapivého vyřazení již v osmifinále, k čemuž potřebuje doma porazit o dva góly Lyon. Francouzský celek přitom s Realem ještě nikdy neprohrál a navíc v posledních šesti soutěžních zápasech nedostal ani gól. Přímý přenos utkání vysílá ČT2 a zpravodajský web ČT24. Ještě náročnější úkol čeká AC Milán, který musí vyhrát na hřišti Manchesteru United a napravit tak porážku 2:3 z úvodního domácího zápasu. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Real o víkendu využil zaváhání Barcelony a probojoval se o skóre do čela španělské ligy. Euforii však může záhy nahradit velké zklamání, pokud by hvězdami nabitý kádr předčasně skončil v Lize mistrů. Od týmu posíleného za 250 milionů eur o hráče, jako jsou Cristiano Ronaldo nebo Kaká, se přitom nečekalo nic jiného, než že ukončí osmileté čekání na celkový triumf.

V předchozích čtyřech měřeních sil Real v Lyonu vždy prohrál a doma s ním remizoval. To se potvrdilo i v prvním osmifinále, ve kterém Real podlehl Lyonu 0:1 po Makounově povedené střele. Tentokrát ale chce Bílý balet tradici změnit a konečně Lyon porazit. K tomu ale potřebuje podat dokonalý výkon. Lyon totiž naposledy dostal gól na konci ledna v ligovém utkání s PSG. Od té doby udržel čisté konto v šesti zápasech včetně prvního souboje s Realem a brankář Hugo Lloris tak zůstává nepokořen již deset hodin a 20 minut. "Je třeba, aby každý hráč šel na hřiště s tím, že musíme dát gól a vyhrajeme," řekl Cristiano Ronaldo.

Lyon sice dosud nikdy ve vyřazovacích bojích nepřešel přes evropský velkoklub, nyní si však věří. "Real sice zůstává favoritem, ale my věříme, že máme na to postoupit. Jejich hvězd se nebojíme. Jediné, co potřebujeme, je, abychom to zvládli psychicky," míní kapitán Lyonu Cris, jenž nebude moci počítat s podporou krajního záložníka Michela Bastose, kterého trápí svalové zranění. Na straně Realu zase kvůli karetnímu trestu nenastoupí Xabi Alonso.

Za Manchester možná nenastoupí Rooney

Zatímco Real musí vyhrát doma, AC Milán totéž potřebuje na hřišti Manchesteru United. Navíc ani jemu jeden gól nestačí, jelikož doma prohrál 2:3. Dvěma góly se o to zasloužil útočník Wayne Rooney, jehož start v odvetě je hodně nejistý. Během reprezentační pauzy si totiž poranil koleno. Pro Manchester by byla ztráta klíčového hráče o to těžší, že zraněný je i Michael Owen a ze stabilních útočníků tak zůstává jen Dimitar Berbatov. "Rooneyho start je bohužel hodně nejistý. Je to pro nás těžká rána, ale Berbatov ukazuje také dobrou formu," prohlásil trenér Alex Ferguson.

V táboře soupeře však počítají s tím, že autor 21 branek z posledních 21 zápasů bude hrát. "Jsem si jistý, že Rooney nastoupí. Možná má nějaké problémy, ale měl dost času, aby se z toho dostal. On je typ hráče, který chce hrát v každém zápase, i když mu není úplně nejlépe. A trenér Ferguson určitě nasadí nejsilnější sestavu," míní milánský záložník David Beckham, který se vrací na hřiště Manchesteru po sedmi letech strávených v Realu Madrid, Los Angeles Galaxy a AC Milán.

Do útoku se musí hnát AC Milán, který má rovněž problémy se svým klíčovým útočníkem. Brazilce Pata trápí svalové zranění, přesto do Manchesteru s klubem odcestoval. Je však otázkou, zda bude schopen nastoupit, či jde jen o psychologickou zbraň. Dá se však čekat, že trenér Leonardo bude zřejmě znovu spoléhat na dvojici důrazných útočníků Borriello - Huntelaar. "Uvidíme, kdo nastoupí. Každopádně všichni hráči věří, že Manchester porazíme, a já zas věřím svým hráčům," řekl Leonardo, který chce Manchesteru připravit teprve druhou porážku z posledních 25 domácích zápasů v Lize mistrů.

Středeční program:

Real Madrid - Olympique Lyon (ČT2), rozhodčí Rizzoli (It.), první zápas 0:1,

Manchester United - AC Milán, rozhodčí Busacca (Švýc.), první zápas 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články