Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Druholigové Barnsley senzačně vyřadilo Chelsea z poháru

Manchester (Británie) - Druholigový fotbalový tým Barnsley nezastavil své senzační tažení Anglickým pohárem ani ve čtvrtfinále. Poté co tým ohrožený sestupem do třetí ligy vyřadil Liverpool, postaral se dnes ještě o větší šok postupem do semifinále přes obhájce trofeje Chelsea.

Hráči londýnské Chelsea
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Londýnský tým na hřišti nebezpečného outsidera prohrál 0:1. Jedinou branku utkání vstřelil v 66. minutě Nigerijec Kayode Odejayi, jenž po centru Martina Devaneyho překonal hlavičkou Carla Cudiniho. Italský gólman chytal místo Petra Čecha, jenž se zranil na tréninku před středečním utkáním Ligy mistrů.
 
Tým Barnsley se dostal do semifinále nejstarší fotbalové soutěže naposledy v roce 1912. Tehdy předchůdci dnešních hrdinů postoupili až do finále a získali jediný FA Cup v klubové historii.
 
O druhé dnešní překvapení se na stadionu Old Trafford postarali fotbalisté Portsmouthu, kteří vyřadili Manchester United. Rozhodla o tom jediná branka zápasu a lví podíl na ní měl střídající český reprezentant Milan Baroš, kterého v 76. minutě fauloval v pokutovém území brankář Tomasz Kuszczak.
 
Domácí gólman byl následně vyloučen, takže v brance pobyl pouze 31 minut, jelikož do zápasu naskočil až v poločase jako náhradník za zraněného Edwina van der Sara. Do brankářského dresu se musel obléknout stoper Rio Ferdinand, ale hostující Muntari penaltu proměnil precizní střelou k tyči, takže ani vystihnutý směr střely Ferdinandovi nepomohl.
 
Výsledky - čtvrtfinále:
 
Manchester United - Portsmouth 0:1 (78. Muntari z pen.), Barnsley (II) - Chelsea 1:0 (66. Odejayi).

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články