Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Večeřa je novým sportovním ředitelem fotbalistů Brna

Brno - Novým sportovním ředitelem prvoligových fotbalistů Brna se stal Karel Večeřa. Ve funkci nahradil Miroslava Beránka, jenž se bude věnovat pouze práci trenéra prvoligového týmu. Pro čtyřiapadesátiletého Večeřu to bude premiéra v této roli. Dosud působil ve fotbale jako hráč a později trenér. "Představy o své nové funkci mám. Ale bude to ze začátku nezvyklé, celý život jsem trénoval. Mám možnost prodat svoje zkušenosti. V Jihlavě i Ostravě jsem vnímal i záležitosti kolem fotbalu," uvedl na dnešní tiskové konferenci Večeřa, který trénoval v nejvyšší soutěži třikrát Brno a také Drnovice, Jihlavu a naposledy do poloviny letošního dubna Baník Ostrava.

Večeřův nástup do funkce sportovního ředitele se zrodil v noci na dnešek po debaklu Brna 0:5 v Olomouci. Původně v pátek jednal Večeřa s vedením klubu o nabídce na místo šéfa skautingu. Po prohře v Olomouci mu však trenér Miroslav Beránek nabídl svou funkci sportovního ředitele, kterou převzal v průběhu léta po odchodu Radka Běláka. "Chtěl jsem klubu v této funkci pomoci, řada věcí v práci s mládeží se povedla. Ale práce přibývalo a něco jsem šidil. Když přišel fotbalový odborník Večeřa, tak jsem to přivítal," uvedl trenér sedmého týmu tabulky.


Většinový majitel klubu Roman Pros přiznal, že na spojení funkcí trenéra a sportovního ředitele není Brno připraveno. "Na poslední tiskové konferenci jsem tuto variantu představoval jako vytoužený model. Nevylučuji, že se k němu někdy vrátíme. Tím, že přišel Večeřa, se ale nabídla jiná možnost," řekl Pros. 

Praxe podle ředitele klubu Pavla Mokrého ukázala, že je potřeba vrátit se k osvědčené variantě. "Beránek nebyl schopen bez dalšího štábu lidí obě funkce zvládnout. Zahájili jsme etapu přebudovávání nejen mužstva, ale i vedení klubu. Vyžádá si to určitou dobu. Máme horizont dvou až tří let. Za tím si stojíme a pokud se nám záměr nepovede, tak tady nemáme co dělat," prohlásil bývalý šéf ČMFS.

Miroslav Beránek
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články