Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Soud: Ujfaluši musí zaplatit Seville 22 milionů korun

Madrid - Český fotbalista Tomáš Ujfaluši musí zaplatit 875 000 eur (22 milionů korun) a soudní výlohy týmu FC Sevilla za to, že loni v létě porušil předběžnou dohodu o smlouvě a přestoupil do Atlétika Madrid. Hráčův agent Dalibor Lacina ale stále tvrdí, že Ujfaluši žádný předběžný kontrakt nepodepsal, a tedy ani neporušil. Proti rozhodnutí soudu se jednatřicetiletý obránce může odvolat.

"Prakticky více než rok se objevují tyto informace, částka se neustále snižuje, a přesto jsme si naprosto jistí, že podepsal pouze jedinou smlouvu - s Atlétikem Madrid. Ani o této pokutě nemáme žádné informace, celou záležitost jsme svěřili španělské právní kanceláři," řekl Lacina. 

Vítězové Poháru UEFA z let 2006 a 2007 upozornili na existující předsmlouvu s Ujfalušim už loni v létě, když tehdejší opora české reprezentace po čtyřech letech ve Fiorentině podepsala tříletý kontrakt v Atlétiku. Letos v lednu řekl prezident Sevilly José Maria del Nido, že klub bude po Ujfalušim požadovat dva miliony eur. 

Ujfaluši je od svého příchodu do Atlétika členem základní sestavy. Reprezentační kariéru ukončil v dubnu po kvalifikační porážce se Slovenskem, po níž s pěti spoluhráči strávil část noci v restauraci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články