Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Rosický zpět v Arsenalu - první zápas a první gól

Londýn - Český fotbalista Tomáš Rosický poprvé od loňského ledna odehrál soutěžní zápas za Arsenal a hned se uvedl gólem. Záložník, jehož dlouhou pauzu zavinilo zranění podkolenní šlachy, nastoupil na hřiště v 53. minutě a v závěru pouze zmírnil prohru 2:4 s Manchesterem City na soupeřově hřišti. Český hráč, jenž ve středu při návratu do reprezentačního dresu pomohl k výhře nad San Marinem, dnes navíc po několika minutách na hřišti přihrál Van Persiemu na vyrovnávací branku.

Domácí si však rozhodující náskok vybudovali během vydařené desetiminutovky v závěru zápasu, kdy zaskočenému londýnskému celku nasázeli tři branku. Mezi střelce City se zapsal i bývalý útočník Arsenalu Adebayor, který si tak připsal svůj padesátý gól v Premier League.

Chelsea opět triumfovala

Chelsea vyhrála i v pátém ligovém zápase v sezoně. Vítězství 2:1 na hřišti Stoke, které senzačně vedlo, zachránil až ve čtvrté minutě nastaveného času francouzský záložník Malouda. Skóre otevřel ve 33. minutě domácí stoper Faye, který po vysokém míči přesnou hlavičkou potrestal z hranice velkého vápna nejisté vyběhnutí Petra Čecha. Senegalský kapitán domácích ale v nastavení první půle zaváhal při souboji s Drogbou a nejlepší střelec "Blues" vyrovnal svým čtvrtým zásahem v sezoně. Rozhodující ránu zasadil londýnský klub domácích znovu v nastavení. V jednom z mnoha závarů před brankou Stoke rozhodl přesnou ranou k tyči Malouda.

Liverpool především díky hattricku izraelského středopolaře Benajuna deklasoval 4:0 nováčka Burnley. To čeká i po pátém kole na body ze hřiště soupeře. Liverpool rozhodl zápas už v první půli, kdy se poprvé v sezoně trefili Benajun a Kuit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články