Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Olomouc zaplatí za opilce na hřišti 100 tisíc

Praha - Sigma Olomouc musí za špatnou pořadatelskou službu při ligovém duelu se Spartou Praha zaplatit pokutu 100 000 korun. Disciplinární komise fotbalového svazu dnes klub potrestala za vniknutí opilého diváka na hrací plochu. "Došlo k porušení soutěžního řádu, a to tím, že se do hlediště dostal podnapilý divák, a zvláště tím, že tento divák pronikl až na hrací plochu. K polehčujícím okolnostem patří, že byl divák zadržen a identifikován, na druhou stranu byl zákrok liknavý," komentoval rozhodnutí mluvčí komise Jaroslav Kolář.

Sankcím se naopak vyhnul Tijani Belaid ze Slavie, pro kterého Slovácko požadovalo trest za zranění Víta Valenty. Komise však rozhodla, že disciplinární řízení s tuniským záložníkem nezahájí. "Komise si prohlédla videozáznam situace a shodla se s názorem rozhodčího a delegáta, kteří v zápise po utkání napsali, že v žádném případě nedošlo k úmyslnému úderu protihráče a neshledali v této situaci jakékoli porušení pravidel," uvedl Kolář. 

Komise také zastavila činnost na jeden zápas druhé ligy hlučínské dvojici Jiří Dobeš, Petr Bogdaň za čtyři žluté karty. Stejný trest dostal i Jiří Petrů z Viktorie Žižkov za vyloučení po druhé žluté kartě. 

Na další zasedání komise předvolala zástupce Slovácka, Baníku Ostrava a agenta Gustava Santariuse kvůli případu Brazilce Clébera, který údajně podepsal s oběma kluby hráčské smlouvy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články