Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jednadvacítka se chce udržet na vítězné vlně i se Severním Irskem

Jablonec nad Nisou - Po dvou výhrách v San Marinu a na Islandu se česká fotbalová reprezentace do 21 let těší na domácí premiéru v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy v roce 2011. Cíl svěřenců kouče Jakuba Dovalila je před pátečním duelem se Severním Irskem v Jablonci jasný: udržet stoprocentní bilanci a především si upevnit sebevědomí před úterním zápasem v Německu, které je jako úřadující mistr Evropy favoritem skupiny.

"V pátek si nějakou ztrátou nechceme zkomplikovat situaci ve skupině, naopak hodláme jet do Německa v klidu. A to nám zaručí vítězství, kterým bychom udělali další krůček k baráži," řekl Dovalil, jehož svěřenci se blýskli drtivým osmibrankovým vítězstvím v San Marinu a srpnovou výhrou 2:0 na Islandu. V kvalifikaci zatím neinkasovali a vedou skupinu.

Češi se připravují v Jablonci už od pondělí. Soupeř si u nich prý získal respekt dobrými výkony v přípravě: Irové v březnu doma remizovali s Ukrajinou a v srpnu těsně podlehli 1:2 v Portugalsku. "V obou zápasech se prezentovali velmi dobře. Je to typická ostrovní škola, hráči mají velké zaujetí, spoléhají na dobré standardní situace a hlavičkáře. V útoku mají jednoho obrovitého hráče, takže si s ním hodně zaskáčou i naši stopeři," řekl Dovalil s úsměvem. Náladu mu před pátečním soubojem kazí jen skutečnost, že z kádru vypadli zraněný olomoucký záložník Tomáš Hořava a ostravský obránce Radim Řezník.

Předpokládaná sestava ČR: Vaclík - Čelůstka, Suchý, Mazuch, Lecjaks -Dočkal, Mareček, Gecov, Hloušek (Zeman) - Vošahlík, Rabušic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články